ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις, διάβασε εκτός από το Ζώδιο και τον Ωροσκόπο σου 💜

Για να λαμβάνεις την πρόβλεψη του ζωδίου σου με mail κάθε πρωτομηνιά, κάνε εγγραφή ΕΔΩ ή μέσω της φόρμας στον πάτο της σελίδας.

 

ΚΡΙΟΣ ♈

Καλή χρονιά Κριέ! Ένα 2020 που ξεκινά δυναμικά με τον κυβερνήτη σου, τον Άρη, να περνά στον Τοξότη για να σου βελτιώσει την διάθεση μετά την μελαγχολία των εορτών. Να σε κάνει να ταξιδέψεις, να ονειρευτείς, να διεκδικήσεις περισσότερα. Φυσικά έχουμε και την έκλειψη στον Αιγόκερω στις 10.01 που δείχνει ένα αίσθημα μοναξιάς και φέρνει βαριά ατμόσφαιρα στο σπίτι. Σκοπός της έκλειψης όμως είναι να θέσεις καλύτερες προτεραιότητες για τους υψηλούς σου στόχους. Ναι, θα χρειαστεί να θυσιάσεις στο τέλος κάτι. Είτε την άνεση, τον χρόνο σου, είτε την εξάπλωση και τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται εκεί έξω. Προτιμάς το ρίσκο και την επιτυχία, ή την “ασφάλεια” και το “σίγουρο”; Ο Κριός τώρα έχει περισσότερο ανάγκη το δεύτερο, αλλά οι έννοιες μπήκαν σε εισαγωγικά γιατί ας μην γελιόμαστε, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το ρίσκο υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ μέχρι και τις 13.01 διατηρήται η ενέργεια των εορτών που σε έκανε να βρίσκεσαι με φίλους, να διασκεδάζεις, να συναναστρέφεσαι. Κι ενώ αυτό δεν σταματά ουσιαστικά όσο τον Γενάρη, κάπως μειώνεται όταν συνειδητοποιείς πως είσαι διατεθειμένος να κάνεις πολλά υποχωρήσεις για να δώσεις στον άλλον (φίλο; σύντροφο ίσως;) περισσότερα απ’ όσα εκείνος αξίζει. Όπως και να ‘χει, κριτής αυτού είσαι μόνο εσύ. Πρόσεξε μόνο γιατί συχνά, λόγω τεταμένης εσωτερικής διάθεσης, τείνουμε να ξεσπάμε τελικά στα αγαπημένα μας πρόσωπα – κάτι που υπάρχει η τάση να κάνεις ειδικά τις τελευταίες μέρες του μήνα.

Σε άλλα νέα, ο Δίας στον Αιγόκερω πλέον δείχνει πως ολόκληρη η χρονιά είναι ιδανική για να αφοσιωθείς στην καριέρα και να θέσεις τις βάσεις ήδη από τον πρώτο μήνα ώστε να κερδίσεις περισσότερα. Περισσότερα χρήματα, περισσότερη φήμη, περισσότερη αυτονομία.

Τέλος, ο Γενάρης αν και μήνας Χειμωνιάτικος, δίνει ευκαιρίες για ζεστές νέες γνωριμίες, ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο.

 

 

ΤΑΥΡΟΣ ♉

Καλή χρονιά Ταύρε! Μια χρονιά κατά την οποία να περιμένεις αλλαγές που σχετίζονται με την προσπάθεια που έκανες τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτό εννοώ πως όσο προσπάθησες για το καλύτερο επαγγελματικά, αυτό θα αποδώσει. Όσο έθεσες προτεραιότητα τα θέλω σου στις σχέσεις, αυτές τώρα θα ανθίσουν. Και όσο είχες έναν ξεκάθαρο οικονομικό στόχο για τον οποίον πάλευες έμπρακτα, αυτός μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες σου. Δεν σου κρύβω πως το 2020 θα έχει δυσκολίες μιας που ακόμα και ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη θα κινηθεί ανάδρομη. Όμως τώρα, στην αρχή του έτους, με όλους τους πλανήτες ορθόδρομους, παρά την έκλειψη στις 10.01 και την δύσκολη σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα, φαίνεται πως εσύ έχεις τα τυχερά σου.

Συντροφικά αισθάνεσαι πως έχεις ανάγκη περισσότερη οικειότητα μέσα στον Γενάρη. Και ενώ δεν σε εμποδίζει κάτι να την ζητήσεις, η τάση είναι να παραμένεις ανικανοποίητος μέσα σου. Επαγγελματικά όμως ο μήνας σε αποζημιώνει, αφού η δημοτικότητά σου αυξάνεται, η αξία σου αναγνωρίζεται και έτσι βελτιώνονται προς το τέλος του μήνα και οι οικονομικές απολαβές. Ο Ουρανός στο ζώδιό σου ευνοεί ακόμα κυρίως τους Ταύρους γεννημένους τον Απρίλιο. Σίγουρα προκαλεί αναπάντεχα γεγονότα και σκαμπανεβάσματα της τύχης ειδικά τις μέρες γύρω από τις 23.01 μπορεί να συμβεί κάτι πολύ ξαφνικό, να έρθει να ανατρέψει τα δεδομένα σταθερότητας που διατηρούσες. Κάνε ότι καλύτερο μπορείς στην δουλειά, διατήρησε την ψυχραιμία σου με τους συναδέλφους και τους ανωτέρους σου. Και σίγουρα, δεν βλάπτει να έχεις και μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Η νέα Σελήνη στις 24.01 δείχνει ένα νέο ξεκίνημα. Και έτσι να το αντιμετωπίσεις. Επειδή είσαι ζώδιο Σταθερό που αντιστέκεται στις αλλαγές, συχνά μπορεί να αφήσεις ευκαιρίες να σε προσπεράσουν. Φέρσου έξυπνα και διατήρησε θετική στάση ώστε θετικά πράγματα να σου συμβαίνουν. Ακούγεται ίσως σαν φθηνό απόφθεγμα, αλλά είναι ταυτόχρονα τόσο αληθινό.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

Καλή χρονιά Δίδυμε! Ομολογουμένως δεν ξεκινά με τις καλύτερες διαθέσεις, μιας που η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα σε ρίχνει ψυχολογικά, σε κάνει να σκέφτεσαι αρνητικά σενάρια και σε φοβίζει. Από θετική σκοπιά όμως βάζει την ζωή σε καλύτερη προοπτική, αφού σε κάνει να προσέχεις και να δίνεις σημασία σε όσα έχουν αληθινή αξία.
Σε πιο απτές προβλέψεις:

  • Η όλη κινητικότητα στο ζώδιο του Αιγόκερου πυροδοτεί ζητήματα που σχετίζονται με τράπεζες, επιστροφές χρημάτων, δάνεια, χρωστούμενα και ενασχόληση με εφορία.
  • Όλος ο Ιανουάριος είναι ιδανικός για νέες γνωριμίες αλλά οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις δέχονται ένα πλήγμα μιας που είσαι λίγο πιο απότομος απ’ότι θα ήθελες με ελάχιστη υπομονή που είναι απαραίτητη στις συναναστροφές μας με οποιονδήποτε.
  • Όπως και το δεύτερο μισό του Δεκέμβρη, έτσι και το πρώτο μισό του Γενάρη ευνοείται να πας κάποιο ταξίδι. Το έχεις ανάγκη και σε βοηθά να βγεις από την ρουτίνα, να περάσεις όμορφα, να εξερευνήσεις νέα μέρη!
  • Μετά τις 13.01 μπορείς να διακριθείς επαγγελματικά. Αν περίμενες να ζητήσεις αύξηση, αν ψάχνεις νέα δουλειά ή αν απλά είναι να παρουσιάσεις κάτι σε κόσμο, το δεύτερο μισό του μήνα είναι ιδανικό! Μην το αμελείς – τέτοιες ευκαιρίες δύσκολα παρουσιάζονται και χρειάζεται να τις εκμεταλλευόμαστε την κατάλληλη στιγμή.
  • Η έκλειψη Σελήνης στις 10.01 σχετίζεται με τα οικονομικά, οπότε η συμβουλή της αστρολόγου σου είναι να περιμένεις γενικά να περάσει αυτός ο μήνας πριν κάνεις οποιοδήποτε άνοιγμα ή μεγάλη αγορά.

Βρίσκεσαι σε πολύ καλή φάση της ζωής σου. Και ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας κατά τον οποίον – παρά τα όσα δύσκολα μπορεί για τους άλλους να συμβαίνουν – με μηδενικούς ανάδρομους ευνοεί τους απανταχού Διδύμους. Οπότε κοίτα μπροστά, κάνε πραγματικότητα όσα ονειρεύεσαι και για μια ακόμη φορά, καλή χρονιά Δίδυμε, να ξέρεις πως μπορεί πραγματικά να είναι.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋

Καλή χρονιά Καρκίνε! Που στο ξεκίνημά της έχει έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου (στην καρκινική ημερομηνία 10.01). Μια έκλειψη που δείχνει πως χρειάζεται να αφοσιωθείς στον εαυτό σου. Γιατί όλο φροντίζεις για τους γύρω σου, και περιποιείσαι και τους βάζεις προτεραιότητα, αλλά οι κύκλοι εκλείψεων από την αρχή του 2019, μιλούν για τις δικές σου ανάγκες, για την δική σου εξέλιξη. Οπότε αν δεν έλαβες ήδη το μάθημα, αυτό τώρα εμφανίζεται ακόμα εντονότερο. Ο Καρκίνος φροντίζει. Τώρα θα φροντίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Θα πάρεις το μεγαλύτερο κομμάτι, την υψηλότερη θέση, θα σου δώσεις την αμέριστη προσοχή σου. Τόσο απλό στις λέξεις, τόσο δύσκολο στην πράξη, μα τόσο σημαντικό για την ψυχική σου υγεία.

Τυχόν κόντρες με συναδέλφους είναι πιθανό να προκληθούν μέσα στον Γενάρη. Κάτι η πίεση των εορτών που ακολουθεί ακόμα τις μέρες που διανύουμε, κάτι ο φόρτος εργασίας που βιώνουν πολλοί υπάλληλοι τώρα με τις εκπτώσεις, κάτι και ο Άρης στον Τοξότη, τα νεύρα είναι παρόντα και οι εντάσεις αυξημένες.

Το γεγονός πως ο Δίας έχει περάσει στο απέναντί σου ζώδιο, τον Αιγόκερω που συμβολίζει τις σχέσεις, δείχνει πως αυτές ευνοούνται, αν θες να επισημοποιήσεις μία μακροχρόνια σχέση φέτος θα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις. Όμως προσοχή, γιατί μέσα στον Γενάρη κορυφώνεται η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα που μπορεί να προκαλέσει χωρισμούς για τους γεννημένους το τελευταίο δεκαήμερο. Ακόμα και να μην ισχύσει αυτό όμως, φαίνεται πως αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισης και όσα επιδιώκεις από τις σχέσεις σου. Συντροφικές και μη. Είναι που χρειάζεται να βάλεις τα θέλω σου πάνω από εκείνα των άλλων που λέγαμε…

Ένα ταξιδάκι μετά τις 13.01 ευνοείται, κάπου μακριά ή μια εκδρομή πιο κοντά, κάτι να σε βγάλει από την καθημερινότητα, να προσθέσει γεύση στην ζωή σου. Η υγεία όμως διακρίνεται ευαίσθητη. Χειμώνας είναι, το ανοσοποιητικό σου είναι χαμηλό. Ντύσου καλά, προστατέψου με όποιον τρόπο μπορείς γιατί το γεγονός πως κάτι το παθαίνουμε ξαφνικά, δεν σημαίνει πως το ίδιο ξαφνικά θα μας αφήσει κιόλας.

 

ΛΕΩΝ ♌

Καλή χρονιά Λιοντάρι! Που ξεκινά κάπως… περίεργο για να λέμε την αλήθεια, αφού από την μία έχεις τον Άρη σε πύρινο ζώδιο που σου φέρνει αισιοδοξία, διάθεση για νέα ξεκινήματα και περιπέτειες, αλλά από την άλλη ο 6ος Ηλιακός σου οίκος παίρνει φωτιά αφού εκεί συναντάμε τον Δία (ήδη από τον Δεκέμβρη), την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα (που είναι και το μεγάλο γεγονός των ημερών), ενώ εκεί επίσης βρίσκεται τώρα ο Ήλιος με τον Ερμή. Αυτό σημαίνει πως δεν ικανοποιείσαι εύκολα, υπάρχει συνέχεια ένα αγκάθι να σε ενοχλεί. Είναι πως κάτι έπρεπε εδώ και καιρό να έχει αλλάξει αλλά εσύ το καθυστερείς και το “πρόβλημα” απλώς συσσωρεύεται και ίσως μεγαλώνει. Όχι και ιδανικός τρόπος να ξεκινήσει η χρονιά, καταλαβαίνω.

Κράτα πως οι σχέσεις λειτουργούν καλύτερα το πρώτο μισό του Γενάρη, γιατί ειδικά στο τέλος του μήνα καλό είναι να προσέχεις για ανούσιες κόντρες και τελεσίγραφες κουβέντες. Αλλά ενώ η υγεία είναι ευαίσθητη με επίμονα ενοχλητικά συμπτώματα το πρώτο μισό, προς το τέλος του Γενάρη παρατηρείται υποχώρηση και βελτίωση.

Ταυτόχρονα έχουμε και την έκλειψη στις 10.01 να συμβαίνει στον 12ο και πιο σκοτεινό σου οίκο που σημαίνει πως έχεις ανάγκη την ξεκούραση. Ναι, πρέπει να δουλέψεις (έχεις το πορτοφόλι σου να στο θυμίζει συνεχώς) αλλά η ανάπαυση μοιάζει τόσο ελκυστική σε μια δύσκολη περίοδο. Ευτυχώς όπως είπαμε ο Άρης έρχεται να σε σώσει, να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι και να σε κινητοποιήσει, να σου φτιάξει την διάθεση παρά την εποχιακή κατάθλιψη που επηρεάζει λίγο – πολύ τους πάντες. Να σου θυμίσει πως είσαι Λέων, αρχηγός της ζούγκλας και χρειάζεται καμιά φορά να πιέσεις τον εαυτό σου, να εκφράσεις τον λιοντάρι από μέσα σου ώστε να νιώσεις καλύτερα και να βοηθήσεις και τους άλλους. Γιατί ξέρεις, οι περισσότεροι άνθρωποι, ενώ υποστηρίζουν πως μισούν την εξουσία, ουσιαστικά λαχταρούν κάποιον να αναλάβει πρωτοβουλία και να τους πει τι θα κάνουν. Και εσύ είσαι κατεξοχήν μια τέτοια φιγούρα. Μπορεί να έχεις ανάγκη από διάλειμμα, να αναλάβει για λίγο ο καθένας τις δικές του ευθύνες, αλλά νομίζω λιοντάρι πως μέσα από αυτήν την διαδικασία, όταν δηλαδή σου δοθεί η ευκαιρία να φροντίσεις και οδηγήσεις τους άλλους, θα νιώσεις κι εσύ καλύτερα.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍

Καλή χρονιά Παρθένε! Και τι χρονιά με τον Δία να βρίσκεται στο φιλικό Γήινο ζώδιο του Αιγόκερου και να ευνοεί όλη την χρονιά με ταιριαστό για εσένα τρόπο, οτιδήποτε σχετίζεται με τον έρωτα, τις νέες γνωριμίες, την διδασκαλία, τα παιδιά (ο Δίας εδώ ευνοεί επίσης την εγκυμοσύνη) και γενικά την δημιουργία – οπότε βοηθά επιπλέον τους καλλιτέχνες του ζωδίου σου. Ωραίος ο Δίας, έρχεται σαν τον Άη Βασίλη με τα δώρα, αλλά κάτω από το δέντρο εκεί τον Αιγόκερω, υπάρχει επίσης και ο Κρόνος με τον Πλούτωνα (και η σύνοδος που κορυφώνεται μέσα στον Γενάρη – διάβασε το άρθρο ΕΔΩ για να μάθεις περισσότερα). Αυτό σημαίνει πως κάτι σε κρατάει από το να απολαύσεις και να αφεθείς. Παρά τα όμορφα που συμβαίνουν γύρω σου, είναι πιθανό να μείνεις να επικεντρώνεσαι στα μικρά προβλήματα που πάντα θα υπάρχουν. Και είναι γεγονός πως συχνά οι άνθρωποι λατρεύουν τα προβλήματα της ζωής τους, μιας που αυτά τους δίνουν ένα σωρό δικαιολογίες για να μην μεγαλώνουν και να μην αντιμετωπίζουν όσα έχουν μπροστά τους. Αλλά όχι ο έξυπνος Παρθένος, ε; Λες να ψάχνει αφορμές για να μην βιώνει ευτυχία;

Όσο ο Δίας ευνοεί το φλερτ και τις νέες γνωριμίες, άλλο τόσο η Αφροδίτη μετά τις 13.01 φέρνει ισορροπία στις σχέσεις, την ανάγκη να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί, να υπάρχει κατανόηση και αγάπη. Μετά από μια πάντα δύσκολη περίοδο των εορτών με τις πολλές απαιτήσεις και τα όνειρα που μένουν ανικανοποίητα, η προσγείωση στην πραγματικότητα δίνει το έναυσμα να ανθίσει και πάλι η συντροφικότητα μέσα στην σχέση.

Μα και επαγγελματικά υπάρχουν ευκαιρίες. Ο Άρης στον 4ο οίκο μπορεί να σε κάνει να θες να μείνεις σπίτι Χειμωνιάτικα, αλλά όταν δουλεύεις είσαι έξτρα αποδοτικός και έτσι δίνει ευκαιρία να αποδείξεις την αξία σου. Η Νέα Σελήνη στις 24.01 είναι καλή αφορμή να ξεκινήσεις διατροφή, να τακτοποιήσεις ιατρικά ραντεβού με τον νέο χρόνο, αλλά και να αρχίσεις μια νέα ρουτίνα που θα σε βοηθά καθημερινά. Είτε αυτό λέγεται διάβασμα, είτε γυμναστήριο, ή μια δουλειά σε έναν εργασιακό χώρο που δεν θα σε δηλητηριάζει.

 

ΖΥΓΟΣ ♎

Καλή χρονιά Ζυγέ! Το 2020 δεν ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο αφού άλλοι (η οικογένεια;) ζητούν συναισθηματική στήριξη και δεν φαίνεται να υπολογίζουν τόσο τι χρειάζεσαι εσύ, μιας που είσαι πάντα διαθέσιμος να γίνεις χίλια κομμάτια για να δώσεις και να προσφέρεις ακόμα και από το υστέρημά σου. Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά οι άνθρωποι Ζυγέ έχουν την τάση να θυμούνται τα αρνητικά περισσότερο από όσα από την καρδιά σου τους προσφέρεις. Οπότε και με τον Άρη στον Τοξότη ολόκληρο τον Γενάρη, προσπάθησε να βάλεις φρένο στην γλώσσα σου, γιατί οι ταχύτητες που αναπτύσσει καταλήγουν συχνά να πληγώνουν τους γύρω σου και μετά εσύ να ψάχνεσαι που έκανες το λάθος. Με απλά λόγια: Καλύτερα να προσέχεις τι λες γιατί τα λόγια τσακίζουν τα συναισθήματα των αγαπημένων σου πιο γρήγορα από όσο τους παίρνει να εκτιμήσουν τις πράξεις σου.

Σε άλλα νέα, οι νέες γνωριμίες συμβαίνουν με ευκολία τώρα αυτές τις μέρες αλλά και στο τέλος του μήνα με την νέα Σελήνη στις 24.01. Ευνοείται η αλλαγή κατοικίας, η εργασιακή καθημερινότητα κυλά ευκολότερα και στις σχέσεις υπάρχει κατανόηση. Αν θέλεις να τακτοποιήσεις βαρετές δουλειές, ο Ιανουάριος είναι ιδανικός μήνας αφού είσαι γρήγορος και αποτελεσματικός. Η ταχύτητα όμως αυτή δείχνει επίσης συχνά απροσεξία, οπότε είναι απαραίτητο να είσαι προσηλωμένος στον στόχο σου κάθε φορά.

Επαγγελματικά ο μήνας φέρνει ευκαιρίες ανάπτυξης και με την έκλειψη στις 10.01. Αν και φαίνεται πως οι ώρες που αφιερώνεις στην δουλειά, σου στερούν τις προσωπικές στιγμές, χρειάζεται να βάλεις προτεραιότητες ως προς το τι είναι πιο σημαντικό στην παρούσα φάση και να μοιράσεις τον χρόνο σου ανάλογα.

27.01 με την σύνοδο Αφροδίτης – Ποσειδώνα να θυμάσαι πως όλοι οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις και αυτό που συχνά λάμπει τελικά δεν είναι χρυσός. Αλλά και εκείνο που δεν σου γέμιζε τόσο το μάτι, αποδεικνύεται έμπιστο και πολύτιμο. Το ένστικτο είναι χρήσιμο εργαλείο, αλλά δεν γίνεται να βασίζεσαι μόνο εκεί.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

Καλή χρονιά Σκορπιέ! Που ξεκινά με μια σύνοδο του κυβερνήτη σου, του Πλούτωνα, με τον Κρόνο. Η σύνοδος αυτή έρχεται κάτι να αλλάξει μέσα σου, στον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιδράς στις καταστάσεις. Είναι μια ψυχική εξέλιξη, κάτι που δείχνει λοιπόν μια σημαντική χρονιά ήδη από το ξεκίνημα. Εύκολη; Όχι και τόσο. Ενδιαφέρουσα όμως σίγουρα μιας που σε παρακινεί για αλλαγή. Αν θες να μάθεις περισσότερα, σε καλώ να διαβάσεις το άρθρο, μιας που σε αφορά.

Σε άλλα νέα, κατά τον Ιανουάριο μπορείς να κερδίσεις περισσότερα χρήματα. Γενικά τα οικονομικά ευνοούνται, αλλά την ίδια στιγμή έχεις μια τάση να ξοδεύεις περισσότερα, ακόμα και για ασήμαντες αιτίες. Υπάρχει ένας ενθουσιασμός και μια βιασύνη που συνήθως συντροφεύει τις ημέρες των εορτών αλλά εσύ φέτος το περνάς τώρα τον Γενάρη – έχουμε και εκπτώσεις άλλωστε, είναι εύκολο να κυλήσεις σε άκοπες και αχρείαστες αγορές.

Η έκλειψη Σελήνης στις 10.01 δείχνει την ανάγκη να ξεφύγεις από όσα σε εγκλωβίζουν και σε εμποδίζουν τελικά να εκφράσεις αυτό που είσαι. Η Νέα Σελήνη στις 24.01 μιλά για αλλαγή κατοικίας, κάποια διαμόρφωση του χώρο που μένεις ή ακόμα και του εργασιακού περιβάλλον αφού κι εκείνος είναι ένας χώρος στον οποίον περνάς αρκετά προσωπικό χρόνο.

Έτσι υπάρχει μια εσωστρέφεια το μεγαλύτερο μέρος του Γενάρη – κάτι που προσπαθεί η Αφροδίτη να αλλάξει μετά τις 13.01 όμως, τότε και μέχρι το τέλος του μήνα είναι πιο πιθανό να κάνεις μια νέα γνωριμία, να αξιοποιήσεις με φρέσκους τρόπους τον χρόνο που περνάς με τον σύντροφό σου, να απολαύσεις τον έρωτα και να αφεθείς στα όμορφα της ζωής. Γενικά, κοιτάζοντας τον χάρτη από την οπτική του Σκορπιού, είναι σαν να βλέπω μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Σαν να έρχεται το κύμα μετά τα Χριστούγεννα όμως. Τώρα που είναι ένα συναίσθημα που δεν σου επιβάλεται, εκκινεί από μέσα σου και άρα είναι πιο αυθεντικό.

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ ♐

Καλή χρονιά Τοξότη! Και ήδη από την αρχή της φέρνει δώρα, αφού σε υποδέχεται με τον Άρη στο ζώδιό σου. Αυτό σημαίνει πως έχεις αυτοπεποίθηση, αισθάνεσαι στο στοιχείο σου, είσαι ερωτικός και δυναμικός. Όσο να πεις, το αρχέτυπο του πολεμιστή Άρη σου δίνει θάρρος, άρα τίποτα δεν σε σταματά! Είναι μια νέα χρονιά, μια νέα αρχή με τα όλα της!

Ο κυβερνήτης σου, ο Δίας, εγκατέλειψε το ζώδιό σου και προχώρησε πριν από λίγες μέρες στον Αιγόκερω. Αυτό μπορεί να νομίζεις πως σου στερεί όσα θετικά ο τυχερός πλανήτης έχει να προσφέρει, όμως η αλήθεια είναι πως χρειαζόταν να πάει στον Αιγόκερω γιατί εκεί είναι εδώ και χρόνια ο Πλούτωνας με τον Κρόνο. Και αυτοί – ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια – έχου προκαλέσει αρκετά οικονομικά προβλήματα. Το στρίμωγμα αυτό το αισθάνεσαι και τώρα μέσα στον Γενάρη έντονο και αποπνικτικό, ξέρεις πως κάτι χρειάζεται να γίνει. Και ο Δίας θα σου δώσει ακριβώς την ευκαιρία που έψαχνες ώστε να ξεμπλοκάρει η ενέργεια. Την στιγμή που μέσα στον Γενάρη με την έκλειψη Σελήνης (10.01) τα οικονομικά σε πιέζουν υπερβολικά πολύ, ο Δίας σου δείχνει τρόπους, παρουσιάζει ευκαιρίες και σε γεμίζει με τύχη έτσι ώστε να προχωρήσεις μπροστά.

Πέρασες κάποια δύσκολα χρόνια Τοξότη λόγω του Κρόνου, είναι γεγονός. Η ενέργεια αυτή  της καταπίεσης και του περιορισμού είχε ξεκινήσει από το 2012 αν και μέσα στα χρόνια εκφράστηκε διαφορετικά με ποικίλους τρόπους. Τώρα όμως έρχεται μια συνειδητοποίηση, μπορείς να κάνεις μια κίνηση και να πάρεις μια απόφαση που θα σε βγάλει από το αδιέξοδο.

Σε άλλα νέα, ο Ιανουάριος είναι επίσης μήνας που ξεκινάς να μπαίνεις στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Δύο λέξεις που συμβολίζουν όσα αποφεύγεις, αλλά χρήσιμο να ευνοούνται αν είναι να τακτοποιήσεις γρήγορα και εύκολα τις βαρετές αυτές υποχρεώσεις. Προσοχή να μην βιάζεσαι όμως να τα προλάβεις όλα μετά τις 16.01, γιατί… σκοντάφτεις ευκολότερα και απότομα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά εξίσου.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ♑

Καλή χρονιά Αιγόκερε!! Και χρόνια πολλά μιας που μόλις είχες ή θα έχεις τις επόμενες μέρες τα γενέθλιά σου! Γι’αυτό και εγώ, προκειμένου να τιμήσω το ζώδιό σου μέρες που είναι, δημιούργησα βίντεο – αφιέρωμα στο ζώδιό σου όταν ο Ήλιος πέρασε στον Αιγόκερω κατά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε η Νέα Σελήνη στις 26.12– που αλλού; στο ζώδιό σου φυσικά! Και δεν ήταν μια απλή νέα Σελήνη αλλά έκλειψη Ηλίου που θα συνεχίζει να σε επηρεάζει για λίγους μήνες ακόμα. Μπορείς να δεις το αντίστοιχο άρθρο ΕΔΩ.

Πάντως πολλά γίνονται στο ζώδιό σου Αιγόκερε. Όπως βλέπεις συνέβη μόλις η έκλειψη, κορυφώνεται μέσα στον Γενάρη η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα εδώ και μόλις πέρασε ο Δίας στον Αιγόκερω φυσικά! Μιλάμε λοιπόν για πάρα πολλές δυνατές ενέργειες που σε επηρεάζουν ταυτόχρονα. Επειδή είναι και γενέθλιες ημέρες αυτές, το νέο προσωπικό σου έτος ξεκινά και έχε υπόψιν σου πως μπορείς εύκολα να μάθεις τι να περιμένεις μέσα από μια Ηλιακή Επιστροφή ή αστρολογικές προβλέψεις. Έτσι θα είσαι προετοιμασμένος για το τι θα ακολουθήσει και το πως καλύτερα να αξιοποιήσεις τα πλανητικά δώρα που έρχονται! Επικοινώνησε μαζί μου ΕΔΩ να σου πω περισσότερα! Το να γνωρίζεις εξ αρχής τι προβλέπεται, σε βοηθά τόσο να αποφύγεις τα χειρότερα, όσο και να απολαύσεις τα καλύτερα.

Ο Ιανουάριος βελτιώνει τα οικονομικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει αμέσως να ξεκινήσεις να ξοδεύεις – ναι; Φέρνει και μια μελαγχολία, σαν να σε κρατούν οι περιστάσεις στάσιμο. Από την μία έχεις ανάγκη την ξεκούραση, από την άλλη βαριέσαι εύκολα. Από την μία θέλεις όλη την ώρα να κοιμάσαι και αποφεύγεις να βγαίνεις από το σπίτι, από την άλλη εκνευρίζεσαι που δεν αξιοποιείς τον χρόνο σου. Οπότε πρόκειται για έναν δύσκολο μήνα συνολικά Αιγόκερε. Κάνε λίγο υπομονή, δέξου τα δώρα που έρχονται προς το μέρος σου και τα αγαπημένα πρόσωπα που στέκονται στο πλευρό σου. Είναι γιορτή, είναι ο πρώτος μήνας του 2020, είναι η έκλειψη στις 10.01 που ζητά προσωπική ωρίμανση. Μεγαλώνεις και αυτό είναι υπέροχο.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒

Καλή Χρονιά Υδροχόε! Και σε υποδέχεται με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου ακόμη, να σε γεμίζει με συντροφιά και θαλπωρή. Όλα αυτά είναι υπέροχα για μέσα στις γιορτές και η Αφροδίτη παραμένει στο ζώδιό σου έως τις 13.01. Που σημαίνει πως μέχρι τότε προσελκύεις τον έρωτα, οι σχέσεις κυλούν αρμονικά, βρίσκεσαι με φίλους, απολαμβάνεις όμορφες στιγμές με ευκολία.

Αλλά (υπάρχει συχνά ένα αλλά όταν όλα βαίνουν καλώς – δεν νομίζεις;) πολλά πλανητικά σώματα στριμώχνονται στον 12ο ο Ηλιακό σου οίκο. Από την μία η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα σε αποσυντονίζει, φέρνει συναισθηματικές φουρτούνες, αμφιβολίες και την εσωτερική αίσθηση πως χρειάζεσαι μια αλλαγή ριζική στην ζωή σου (πιθανός στο επάγγελμα ή στις σχέσεις αλλά βασικά μέσα σου, στο πως αντιδράς στις καταστάσεις που εμφανίζονται μπροστά σου). Από την άλλη ο Δίας στον Αιγόκερω προσφέρει μια ηρεμία ψυχής εν μέσω της καταιγίδας – κι ευτυχώς γιατί χρειάζεσαι κάτι να σε παρακινήσει τώρα στον πρώτο μήνα του έτους.

Ένα δυναμικό ξεκίνημα θα φέρει περισσότερη διάθεση να εξακολουθείς μετά να προσπαθείς. Αισθάνεσαι ικανός να προχωρήσεις, απλώς μέσα σου υπάρχει ένα βαθύ κενό. Όσο ο μήνας προχωρά όμως, ολοένα και τα πράγματα βελτιώνονται. Εν ολίγοις, ο Ιανουάριος τελειώνει πολύ καλύτερα από ότι ξεκινά. Ειδικά η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 24.01 μπορεί να φέρει απροσδόκητα δώρα, ω σαν καθυστερημένος Άγιος Βασίλης. Καλύτερη θέση στην δουλειά, αναγνώριση της αξίας σου, σύσφιξη φιλικών σχέσεων, νέες γνωριμίες!

Προσοχή μόνο γιατί στο δεύτερο μισό του μήνα οι τσέπες σου έχουν τρύπες και τα καπρίτσια σου πληρώνει ο τραπεζικός σου λογαριασμός. Πάντως, επειδή ξεκινάνε και τα γενέθλιά σου μετά τις 20.01, μάθε πως το 2020 αν και δίσεκτο, αν και με ανάδρομο Άρη και Αφροδίτη, αν και με τον Κρόνο να εισέρχεται στο ζώδιό σου τον Μάρτη, έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε δυναμική για την ζωή σου χρονιά.

 

ΙΧΘΥΕΣ ♓

Καλή χρονιά Ιχθύ! Που ξεκινά με επαγγελματικές επιτυχίες. Ειδικά αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας η δουλειά αυξάνεται, πελάτες σε πλησιάζουν και είναι μια άριστη ευκαιρία τώρα, άνευ ανάδρομων, να διεκδικήσεις περισσότερα, να κάνεις νέα ξεκινήματα που θα σε βοηθήσουν μελλοντικά να διατηρήσεις την ενέργεια της επαγγελματικής επιτυχίας που σε διακρίνει τώρα. Είσαι δημιουργικός, έχεις ιδέες και θέλεις να τις μοιραστείς, να εκφραστείς με τον δικό σου μοναδικό τρόπο. Δοκίμασε τώρα με την έκλειψη Σελήνης στις 10.01 να κάνεις κάτι διαφορετικό, να “ταράξεις” τα νερά της στασιμότητας. Κούνα την ψαρίσια σου ουρά και προκάλεσε αναστάτωση, καινοτομία, χαρά.

Το ζήτημα των φίλων είναι κρίσιμο μέσα στον Γενάρη, μιας που φαίνεται συχνά πως η “φιλία” εξυπηρετεί τους άλλους. Και όταν το μικρόβιο του συμφέροντος ανακατεύεται μέσα στις σχέσεις, αυτές παύουν να είναι φιλικές, γίνονται επαγγελματικές. Φυσικά και ο Δίας στον Αιγόκερω τώρα θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις κόσμο (ειδικά από τα μισά του Φλεβάρη και μετά), αλλά για την ώρα υπάρχει η ενέργεια του ξεδιαλέγματος, είναι τώρα που πετάς ότι απλά πιάνει χώρο, ώστε να ελευθερώσεις θέσεις για τα νέα.

Μετά τις 13.01 που η Αφροδίτη περνά στο ζώδιό σου, αισθάνεσαι ακόμα καλύτερα, τυχόν προβλήματα με την συντροφική σου σχέση λύνονται ενώ η συντροφικότητα γενικά ευνοείται. Αυτό σημαίνει πως ξεκινάει τότε μια περίοδος κατά την οποία γνωρίζεις ανθρώπους που είναι πιο πιθανό να ταιριάξεις ερωτικά (καλές μέρες είναι επίσης 1-2 μέρες πριν και μετά του Αη-Γιαννιού).

Κάτι τελευταίο: είναι ακόμα εποχή εκλείψεων. Μετά την έκλειψη Ηλίου που προηγήθηκε στις 26.12, ακολουθεί ακόμα μία Σελήνης στις 10.01. Πάντα σε περιόδους εκλείψεων το ανοσοποιητικό σου είναι πιο ευαίσθητο, οπότε έχε υπόψιν σου πως Γενάρης είναι, κρύο κάνει, εκλείψεις έχουμε, καλό να αποφεύγεις τα κρύα ροφήματα και να μην αμελείς τα ζεστά ρούχα της εποχής.

 

 

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του AstrologyHat δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

 

Αγάπη & Φως,

Φαίδρα

 

Βοήθησε το Αστρολογικό Καπέλο να ανυψώσει τη δόνησή του μοιράζοντας το άρθρο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!