ΜΑΪΟΣ 2019

Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις, διάβασε εκτός από το Ζώδιο και τον Ωροσκόπο σου 💛

Για να λαμβάνεις την πρόβλεψη του ζωδίου σου με mail κάθε πρωτομηνιά, κάνε εγγραφή ΕΔΩ ή μέσω της φόρμας στον πάτο της σελίδας.

 

ΚΡΙΟΣ ♈

Η ενέργεια μετατοπίζεται αυτόν τον μήνα από το ζώδιό σου, στο επόμενο, εκείνο του Ταύρου. Ο Ήλιος βρίσκεται ήδη εκεί κι ετοιμάζεται για την Νέα Σελήνη στις 05.05 (που μπορεί να φέρει οικονομική βελτίωση/αύξηση), ενώ ετοιμάζονται να περάσουν επίσης ο Ερμής (στις 06.05) και η Αφροδίτη τελευταία στις 15.05). Αυτό σημαίνει πως η Αφροδίτη θα είναι το πρώτο μισό του μήνα στο ζώδιό σου Κριέ, για να αναδεικνύει ακόμα τον ερωτισμό σου, να σε ωθεί προς πιο αρμονικές σχέσεις δίχως περιττά προβλήματα. Διάβασε περισσότερα για την Αφροδίτη στο ζώδιό σου ΕΔΩ. Άρα το πρώτο μισό του μήνα είναι επίσης ευνοϊκό για εξομάλυνση των σχέσεων, ειδικά με τον σύντροφο. Αλλά και για τους αδέσμευτους Κριούς, η Αφροδίτη πάντα έχει τον τρόπο της να δημιουργεί ευκαιρίες για νέες γνωριμίες ή να σου θυμίζει εκείνον που είχες δει και δεν του είχες δώσει τότε αρκετή προσοχή…

Το δεύτερο μισό του μήνα αλλάζει επίσης ο Άρης ζώδιο, περνώντας στον Καρκίνο. Ο Άρης είναι ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιό σου, οπότε αυτή η μετακίνηση φέρνει μια αναταραχή. Αρχικά εξομαλύνει τα θέματα της επικοινωνίας. Δεύτερον οτιδήποτε σχετίζεται με τα επαγγελματικά φαίνεται πως προχωράει. Με αργά βήματα, αλλά παρατηρείται πρόοδος. Εσύ γίνεσαι καλύτερος, βελτιώνεσαι, και μαζί έχει την τάση να αυξηθεί και το εισόδημα επίσης. Αν ψάχνεις για δουλειά, το δεύτερο μισό του μήνα είναι ιδανικό για να βρεις κάποια που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Κάτι ακόμα που παρατηρώ κοιτάζοντας ολόκληρο τον μήνα από την οπτική του ζωδίου σου Κριέ, είναι η τάση σου να αρπάζεσαι, να έχεις νεύρα, να μην μπορείς να συγκεντρωθείς εύκολα και να χάνεις γρήγορα την υπομονή σου. Αυτό σημαίνει πως κινδυνεύεις να χάσεις αρκετές ευκαιρίες ή να διαταράξεις την εσωτερική αρμονία που η Αφροδίτη προσπαθεί στην αρχή του Μάη να σου φέρει. Τι μπορείς να κάνεις; Προσπάθησε να ακούς τι λένε οι άλλοι με υπομονή ακόμα και όταν επαναλαμβάνονται. Σεβάσου τον ρυθμό τους γιατί είναι γεγονός πως το δικό σου μυαλό είναι συχνά πιο υπερκινητικό από εκείνο των γύρω σου. Κουραστικό για εσένα όταν πρέπει να ακούς τα ίδια και τα ίδια με τόσες λεπτομέρειες, αλλά καταφέρνεις να κερδίσεις πόντους στην εκτίμησή τους.

 

 

ΤΑΥΡΟΣ ♉

Καλό μήνα Ταύρε, με τις γενέθλιες ημέρες σου να παραμένουν ακόμα μέχρι τις 21.05, είσαι αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής του μήνα. Στο ζώδιό σου βρίσκεται ο Ήλιος, ο Ερμής, ο Ουρανός, η Νέα Σελήνη στις 05.05 και η Αφροδίτη έρχεται μετά τις 15 του Μαΐου. Πως μπορείς όμως να τα αξιοποιήσεις όλα αυτά; Σίγουρα το δεύτερο μισό του μήνα είναι περισσότερο ευνοϊκό τόσο για τη δουλειά, όσο και για τον έρωτα. Επιθυμείς να ξεκινήσεις κάτι νέο, σαν να βάζεις πρωτοχρονιάτικους στόχους αλλά με έναρξη το δικό σου προσωπικό έτος, εκείνο που ξεκινά με τα γενέθλιά σου. Κάτι νέο έχει την τάση να ξεκινήσει επίσης και στον ερωτικό τομέα, τόσο με την Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου, όσο και με την Πανσέληνος στις 18.05 που ενεργοποιεί τον άξονα των σχέσεων. Καθώς γυρίζεις σελίδα, μπορείς εύκολα να μάθεις τι σε περιμένεις μέσα από μια Ηλιακή Επιστροφή ή αστρολογικές προβλέψεις. Έτσι θα είσαι προετοιμασμένος για το τι θα ακολουθήσεις και το πως καλύτερα να αξιοποιήσεις τα πλανητικά δώρα που έρχονται! Επικοινώνησε μαζί μου ΕΔΩ για να μάθεις περισσότερα.

Λίγα πράγματα είναι αδύνατα αυτό το διάστημα – να το θυμάσαι αυτό! Να δρας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά ώστε να καταφέρεις τα μέγιστα που η πλανητική ενέργεια έχει να προσφέρει. Προχώρησε με αποφασιστικά βήματα προς το μέλλον και αλίμονο – μην κολλήσεις σε παρελθοντικές καταστροφικές συνήθειες. Χρειάζεται να έρθει αέρας αλλαγής. Για περισσότερα χρήματα, περισσότερη αγάπη, περισσότερη αναγνώριση. Όλα έρχονται προς το μέρος σου σε αφθονία. Εκμεταλλεύσου την!

Αν και ο Δίας παραμένει ανάδρομος στον Τοξότη, εσύ έχεις αρκετή ενέργεια που διασπάται αλλά και επικεντρώνεται (όταν το θες) σε διάφορα μέτωπα. Για αυτό έχεις να ευχαριστείς τον Άρη από τον Καρκίνο μετά τις 16.05, ο οποίος σε βγάζει από τη λήθη των προηγούμενων μηνών, σε βάζει σε κίνηση, ευνοεί νέες γνωριμίες και συνεργασίες με πολλά πρόσωπα. Δες το σαν ένα Ανοιξιάτικο δώρο. Όλα έρχονται σε επαφή, αλλάζουν και πλησιάζουν το ένα το άλλο με ανοιχτή καρδιά. Μην μείνεις κολλημένος σε όσα έκανες στο παρελθόν. Δοκίμασε κάτι καινούργιο. Καιρός να αξιοποιήσεις όλα αυτά τα πλανητικά δώρα που τώρα συσσωρεύονται μαζί κάτω από το δικό σου ζώδιο. Τι ωραία!

 

ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

Έχεις πολύ ενέργεια Δίδυμε, απόλαυσέ την! Μπορείς να παραμένεις αρκετά δραστήριος και γενικά όλα φαίνονται να πηγαίνουν με τα νερά σου. Εεεε συγγνώμη, με τον Αέρα σου ήθελα να πω, ας μην ξεχνάμε να παινέψουμε και το ίδιο μας το στοιχείο! Έχεις έναν δυναμισμό μέχρι τα μισά του μήνα τουλάχιστον, τότε που ακόμα ο Άρης παραμένει στο ζώδιό σου. Μετά τις 16.05 που περνά στον Καρκίνο, ο Άρης θα επικεντρωθεί στο οικονομικό ζήτημα, το πως μπορείς να κερδίσεις περισσότερα, να πουλήσεις, να δικτυωθείς, να επιτύχεις τους στόχους σου. Η συμβουλή της αστρολόγου σου είναι να αποφύγεις περιττά ρίσκα. Αντίθετα, οι ομαδικές εργασίες και η συνεργασία, φαίνεται πως είναι περισσότερο κερδοφόρες μέσα στον Μάη.

Ο μήνας είναι σημαντικός φυσικά για έναν ακόμα λόγο: ο Ήλιος περνά στις 21.05 στο ζώδιό σου, κι έτσι ξεκινούν οι γενέθλιες μέρες σου! Ο Ερμής που είναι ο κυβερνήτης σου, ακολουθεί την ίδια ημέρα, κι έτσι η ζωή φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα, πιο αισιόδοξη και γενικά έχεις την ευκαρία να απολαύσεις τον Μάιο ακόμα περισσότερο τότε. Η ενέργεια που αποτυπώνεται στον χάρτη για εσένα Δίδυμε είναι γενικά ευχάριστη, οπότε προσπάθησε να περιορίσεις τη γκρίνια και να απολαύσεις την όμορφη Άνοιξη! Επιτυχίες στην καριέρα; έχει. Οικονομική βελτίωση; Έχει κι από αυτό.  Σχέσεις; εδώ η ενέργεια φαίνεται πως σε στέλνει και σε διασκορπίζει σε πολλά μέρη ταυτόχρονα, σα να μην μπορείς να επικεντρώσεις όλη σου την προσοχή σε ένα άτομο.

Μια προσοχή χρειάζεται γιατί η Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 18.05 αλλά και η γενικότερη ενέργεια του μήνα, σε κάνει επιρρεπή σε προβληματάκια υγείας. Κάτι από το παρελθόν που αναδύεται ή ένα κρυωματάκι μιας που ως παιδί της Άνοιξης βιάζεσαι να ξεφορτωθείς τα μακρυμάνικα…

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋

Νιώθεις την ενέργεια πως κάτι νέο ξεκινά; Στην πλειοψηφία του ο Απρίλιος και ένα μεγάλο μέρος του Μάη είναι προπαρασκευαστικό, σε προετοιμάζει δηλαδή να δεχτείς το καινούργιο. Αυτό που χρειάζεται εσύ να κάνεις είναι να προετοιμαστείς κατάλληλα, να ξέρεις που στοχεύεις και να διεκδικήσεις όλα όσα επιθυμείς. Τα μεγάλα όνειρα ζωής, οι αξίες, οι στόχοι, θα μπορούν μετά τις 16.05 να εκπληρωθούν με μεγαλύτερη ευκολία. Αλλά είναι πολύ σημαντικό Καρκίνε – στο ξαναλέω – να είσαι προετοιμασμένος, να γνωρίζεις τι επιδιώκεις. Διαφορετικά με τον Άρη στο ζώδιό σου θα είσαι σαν ένας πολεμιστής άριστα εξοπλισμένος και ικανός, που όμως δεν ξέρει που να στοχεύσει. Και κρατώντας το όπλο του στο χέρι, είναι επίφοβο να καταστρέψει κάτι που έχει αξία, παρά να διεκδικήσει την επέκταση και την εξέλιξη.

Κάτι που χρειάζεται να ελέγξεις πριν περάσεις στην επόμενη φάση, είναι τα νεύρα. Συχνά φαίνεται πως η αντίδρασή σου είναι υπερβολική για τα γεγονότα που καλείσαι να αντιμετωπίζεις. Προσπάθησε όσο γίνεται λοιπόν, να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως δεν υπάρχει λόγος ούτε να θυμώνεις, ούτε να νευριάζεις, ούτε να σου χαλάει την διάθεση ολόκληρης της ημέρας μια μικρή αναποδιά ή ένας απλός μ***κας. Εε συγγνώμη, συνάνθρωπος ήθελα να γράψω.

Καλή περίοδος οι μέρες γύρω από την Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 05.04 όπου μπορεί να προκύψει μια νέα ερωτική γνωριμία ή ένα φλερτ, το οποίο όμως έχεις την τάση να παραμείνει μυστικό (ίσως με κάποιον συνάδελφο;)

Επαγγελματικά ο μήνας προσφέρει αρκετές ευκαιρίες και ειδικά μέχρι τις 15.04 που η Αφροδίτη παραμένει στον Κριό. Έτσι ο Μάιος προσφέρει ευκαιρίες για εύρεση εργασίας ή και κάποια ανάδειξη στην ήδη υπάρχουσα. Είπαμε – το σημαντικό είναι να ξέρεις τι θέλεις ώστε να το διεκδικήσεις. Απλώς πρόσεξε εκείνο που εύχεσαι να μην σχετίζεται μόνο με την εικόνα που προβάλλεις, αλλά όταν μιλάμε για δουλειά, να έχεις ως στόχο και το οικονομικό κέρδος.

 

ΛΕΩΝ ♌

Οι διελεύσεις του μήνα είναι πολύ ευνοϊκές για την επαγγελματική σου πρόοδο Λιοντάρι. Πολλά μπορούν να αλλάξουν – πάντα προς το καλύτερο, όσο κυνηγάς την επιτυχία και επενδύεις στην καριέρα. Είναι προτιμότερο λοιπόν, αν στοχεύεις ψηλά, να αφοσιωθείς ολόκληρο τον μήνα στην δουλειά και στη φήμη που περιβάλλει αυτήν. Όπως βλέπω τον χάρτη από τη μεριά σου, η επιτυχία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Εσύ αρκεί να τεντώσεις τα χέρια σου να αρπάξεις τις ευκαιρίες.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η Νέα Σελήνη του μήνα στις 05.05, φέρνει νέες εργασίες ή περισσότερους πελάτες. Ακόμα κι αν όμως στοχεύεις σε μια προαγωγή, έχει στο νου σου πως έχεις βλέμματα στραμμένα επάνω σου, να παρακολουθούν το κάθε σου βήμα και προσπάθεια. Είναι σα να έχεις ανέβει πάνω στη σκηνή και όλοι κρίνουν το πόσο καλός είσαι. Παίξε τον ρόλο σου σωστά, καταπίεσε τυχόν εκνευρισμούς και δείξε τον καλύτερό σου εαυτό. Θα ανταμειφθείς για τον επαγγελματισμό που υπέδειξες, όχι μόνο τώρα που οι προβολείς σε φωτίζουν, αλλά και για το προηγούμενο διάστημα στο οποίο οι περισσότεροι ομοζώδιοί σου προσπάθησαν αρκετά να διατηρήσουν ισορροπίες.

Στο δεύτερο μισό του μήνα όμως, φαίνεται πως η ενέργειά σου εξαντλείται ευκολότερα. Αισθάνεσαι περισσότερο κουρασμένος, έχεις ανάγκη πιο πολύ ύπνο. Είναι μια φυσική ροή κι αυτό, οπότε η αστρολόγος σου, σού προτείνει να μην φτάνεις τον εαυτό σου στα άκρα. Ούτε σωματικά, μα ούτε και ψυχικά. Ξεκουράσου και προτίμησε να κάνεις αρκετά μαζί με μία ομάδα. Είτε αυτή είναι η ομάδα που έχεις με τον σύζυγο/σύντροφο, είτε με φίλους ή στον τομέα εργασίας σου. Όλα είναι πιο διασκεδαστικά όταν γίνονται με παρέα άλλωστε!

Για τις σχέσεις, επειδή η προσοχή στρέφεται ως επί το πλείστον στην δουλειά και στην καριέρα αυτό το διάστημα, τείνεις λίγο να παραμελείς τις ανάγκες του σπιτιού και του συντρόφου σου. Οπότε όλο το βάρος των εκεί υποχρεώσεων πέφτει πάνω τους. Η συμβουλή της αστρολόγου σου είναι να βοηθάς όσο μπορείς, δείξε υποστήριξη και ευγνωμοσύνη ακόμα και για το κάθε τι μικρό. Μοιάζεις σα να απομακρύνεσαι από όλα αυτά, και σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται πως δεν εκτιμάται για όσα κάνει.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍

Με τον Κρόνο ανάδρομο στον Αιγόκερω πλέον, είναι οι εβδομάδες κατάλληλες να κάνεις σοβαρές συζητήσεις για το μέλλον με τον σύντροφό σου. Οι σχέσεις έχουν την τάση δηλαδή να σοβαρεύουν και να επισημοποιούνται. Ακόμα, σχέδια τα οποία θέλεις να κάνεις, εμπειρίες που διψάς να βιώσεις, τώρα είναι η στιγμή για να προγραμματίσεις το μέλλον! Μια προσοχή χρειάζεται όμως, καθώς το πρώτο μισό του μήνα έχει μια ενέργεια φτωχής συνεννόησης, έλλειψης εμπιστοσύνης και γενικά δημιουργούνται υποψίες. Στις σχέσεις πρωταγωνιστούν ζητήματα των κοινών σας οικονομικών και διαφωνίες προκύπτουν όταν επικεντρώνεστε σε τέτοια θέματα.

Για τους Παρθένους που δεν βρίσκονται σε σχέση αλλά ψάχνονται, η Άνοιξη και ειδικά ο Μάιος προσφέρει ευκαιρίες για να ερωτοτροπίες, ειδικά το δεύτερο μισό του μήνα. Αλλά με τον Δία ανάδρομο στον Τοξότη, ένα θέμα που ενδεχομένως να προκύψει για αρκετούς Παρθένους είναι πως η οικογένεια δεν αποδέχεται την σχέση σου ή τους ανθρώπους που επιλέγεις. Σε αυτήν την έκφραση του ανάδρομου Δία, η αστρολόγος σου σε καλεί να κάνεις υπομονή, να μην πιέσεις καταστάσεις και να κρατήσεις στάση η οποία εκφράζει την ακεραιότητα των επιλογών σου.

Επαγγελματικά ο Μάιος είναι αρκετά ενδιαφέρων μήνας, ειδικά αν κάνεις το βήμα να προσεγγίσεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Με το να αμβλύνεις τους επαγγελματικούς σου ορίζοντες και με το να πάρεις ορισμένα μετρημένα ρίσκα, φαίνεται πως αυξάνεται το κέρδος και η φήμη σου επίσης. Προτίμησε πάντως να επενδύσεις στις ομαδικές εργασίες, μιας που φαίνεται πως αυτές τώρα αποδίδουν περισσότερο.

Ο κυβερνήτης σου, ο Ερμής, περνά στον Ταύρο μετά τις 06.05, ενώ η Αφροδίτη ακολουθεί μόλις μία εβδομάδα αργότερα. Όλα αυτά μου δείχνουν πως ο μήνας είναι ιδανικός – πολύ ιδανικός – για ένα ταξίδι, να πας κάπου με το ταίρι, με φίλους ή με την οικογένειά σου. Η πλανητική ενέργεια ενθαρρύνει τις διακοπές και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να περάσεις τέλεια!

 

ΖΥΓΟΣ ♎

Μελετώντας τον χάρτη από την πλευρά του ζωδίου σου Ζυγέ, παρατηρώ μια γενικότερη ενέργεια σα να μην αισθάνεσαι πως σε στηρίζουν οι δικοί σου άνθρωποι, υπάρχει έτσι μια αίσθηση μοναξιάς, πως βουτάς στα βαθιά δίχως βοήθεια. Οι 3 ανάδρομοι πλανήτες οφείλονται για αυτό το συναίσθημα, που όσο να ‘ναι, σου κόβει λίγο την όρεξη, την αποφασιστικότητα να προχωρήσεις μπροστά. Ο ανάδρομος Δίας δημιουργεί συχνά δεύτερες και τρίτες σκέψεις, ενώ ο ανάδρομος Κρόνος με τον Πλούτωνα, στρέφουν την προσοχή σου στην οικογένεια, προσπαθούν να εξομαλύνουν τις σχέσεις με τους γονείς και ευθύνονται κυρίως για αυτή την αίσθηση της αποκοπής από τον κόσμο. Σαν κανένας να μη σε καταλαβαίνει.

Ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, βρίσκεται στον Κριό μέχρι τις 14.05 και ευνοεί τις σχέσεις με τον σύντροφο αλλά και τις συνεργασίες. Μετά τις 15 του μήνα όμως, περνά στο άλλο ζώδιο που κυβερνά, τον Ταύρο, και δίνει έτσι έμφαση στην σεξουαλική σου ζωή, έχεις όρεξη να ανακαλύψεις περισσότερο, να βιώσεις εμπειρίες και απολαύσεις – κάτι που επεκτείνεται κι εκτός της κρεβατοκάμαρας. Τι να κάνουμε; η Άνοιξη συνοδεύεται από μια δίψα έρωτα και περιπέτειας, κάτι που επηρεάζει γενικότερα την ζωή σου.

Η Νέα Σελήνη στις 05.05 και η Πανσέληνος αργότερα στις 18.05, ενεργοποιούν τον τομέα των οικονομικών με έναν τρόπο που σε καλούν να λάβεις σημαντικές αποφάσεις για το πως θα κινηθείς από εδώ και πέρα και που θα επενδύσεις. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι και τα απρόοπτα συνεχίζουν, οπότε καλό είναι να μην αφήνεις τίποτα στη τύχη, παρά να συνεχίζεις να προνοείς και να αποταμιεύεις.

Μετά τις 16.05 οτιδήποτε σχετίζεται με την καριέρα ευνοείται. Μια νέα εργασία παίρνει σάρκα και οστά, σε προσέχουν, σου γίνονται ευκολότερα προτάσεις – είσαι περιζήτητος! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ώστε να αξιοποιήσεις την πλανητική ενέργεια είναι να επενδύσεις σε μακροχρόνια σχέδια, να κλείσεις τυχόν εκκρεμότητες και να εκφράσεις τις ιδέες σου. Εισακούονται τώρα ευκολότερα και πιο καθαρά.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

Ο Μάιος είναι συνήθως ο μήνας που συμβαίνει η ετήσια Πανσέληνος στο ζώδιό σου Σκορπιέ! Φέτος συγκεκριμένα πραγματοποιείται στις 18.05, με την Αφροδίτη ταυτόχρονα να σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στον οίκο των σχέσεων. Σίγουρα θα δημοσιευτεί άρθρο στην ιστοσελίδα του Αστρολογικού Καπέλου λίγες μέρες πριν την Πανσέληνο, αλλά για εσένα αυτή φέρνει μια ξαφνική νέα γνωριμία με προοπτικές να διαρκέσει στον χρόνο, αναπάντεχη επισημοποίηση της σχέσης, μεγεθύνει την ανάγκη να βρεις νέους, πρωτότυπους τρόπους να συνδεθείς με τον σύντροφό σου, ειδικά αν τα πράγματα τελευταία είχαν πάρει την κατηφόρα μεταξύ σας. Οπότε συνολικά ο μήνας έχει πολλές προοπτικές για την ερωτική σου ζωή.

Τι μπορεί να καταστρέψει αυτή την όμορφη πλανητική εικόνα; Η ζήλια φυσικά όπως πάντα τείνει να φαρμακώνει τις στιγμές οικειότητας, αλλά και τυχόν ανάγκη υπεροχής ή ένδειξη δύναμης, του ποιος “κυριαρχεί” πάνω στον άλλον είναι άκρως απαγορευτικά. Ο Πλούτωνας (που είναι ο κυβερνήτης σου), είναι ανάδρομος, και αυτό σε βάζει σε καταστάσεις που είτε γίνεσαι εσύ ο Άλφα των σχέσεων ή αντίθετα, αναλαμβάνεις τον αντίθετο ρόλο. Αυτά όμως δεν έχουν καμία θέση σε μια ισορροπημένη σχέση ίσων.

Τα οικονομικά βελτιώνονται ειδικά μετά τις 20.05 και ο μήνας αυτός είναι ιδανικός να κάνεις ένα πλάνο εσόδων – εξόδων ώστε να μην παρασυρθείς εύκολα στο μέλλον. Είναι μήνας συγκέντρωσης και οργάνωσης. Αν αναζητάς νέα εργασία είναι πιο πιθανό να την βρεις μετά τις 15.05. Κάτι που θα αποδίδει οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα θα σου αρέσει ή τουλάχιστον δεν θα κουράζει.

Και κάτι ακόμα: αρκετοί Σκορπιοί αισθάνονται πως ενώ τρέχουν όλο αυτό το διάστημα, τίποτα πραγματικά δεν κινείται υπέρ τους. Κι όμως, ο Άρης στο φιλικό υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου μετά τις 16.05 δείχνει πως όσο περισσότερο κινείσαι, δοκιμάζεις, προσπαθείς, τόσο περισσότερο όφελος έχεις και τόσο περισσότερο αποδιώχνεις αυτό το άσχημα συναίσθημα που το αισθάνεσαι σαν ένα “πλάκωμα” στο στήθος. Φεύγει, adios, sta ksekoumpidia.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ ♐

Το πρώτο μισό του μήνα έχει την ενέργεια της αντίθεσης του Άρη με τον ανάδρομο Δία από το ζώδιό σου. Άρα δείχνει μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία τα πάθη και οι επιθυμίες ενισχύονται. Έχεις υπερβολική αυτοπεποίθηση, κάτι που τείνει να σε κάνει ασυλλόγιστο, σπάταλο και γενικά σε ξεσηκώνει, δεν πατάς γερά τα πόδια σου στο έδαφος. Θα μου πεις, είναι ωραία να πετάς κιόλας κάποιες φορές… Είναι Τοξότη, αλλά τώρα τείνεις να αψηφάς την ασφάλεια και τη σύνεση που θα έχεις μετά ανάγκη. Καλύτερα λοιπόν όλα με μέτρο προς αποφυγή ατυχημάτων και δυσάρεστων εμπειριών.

Είναι όμως και το πρώτο αυτό μισό του μήνα στο οποίο παραμένουν ενεργοί οι οίκοι του έρωτα και των σχέσεων. Οπότε ο Μάης σε βρίσκει μέσα στο πάθος, με αυξημένες ανάγκες και την διάθεση να πάρεις αποφάσεις για τη ζωή με τον σύντροφό σου. Νέες γνωριμίες προκύπτουν επίσης για τους αδέσμευτους Τοξότες, όμως μην βιαστείς να πέσεις με τα μούτρα στο νέο δίχως να πάρεις και το μυαλό σου μαζί, ναι; Από την άλλη, σχέσεις οι οποίες είναι μπερδεμένες και φαίνεται σα να μην έχουν ξεκαθαρίσει ή να μην σε καλύπτουν, έχουν τώρα την τάση να τακτοποιηθούν. Είτε να τελειώσουν, είτε να ισχυροποιηθούν. Ήταν καιρός…

Ο Κρόνος ανάδρομος στον Αιγόκερω μαζί με τον επίσης ανάδρομο Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο, δείχνει πως είναι ευκολότερο να σου επιστραφούν χρωστούμενα και γενικά, όσο απέδειξες το προηγούμενο διάστημα πως είσαι ικανός να διατηρήσεις οικονομικά κέρδη, τώρα αυτά φαίνεται πως αυγατίζουν αν και το κάνουν με αργούς ρυθμούς.

Η Νέα Σελήνη στις 05.05 ενεργοποιεί τον οίκο της δουλειάς, οπότε φαίνεται πως γενικά τρέχεις, έχεις λίγα νεύρα αλλά οι κόποι σου ανταμείβονται αφού φέρνεις όρεξη και νέες ιδέες στο τραπέζι. Η Πανσέληνος στις 18.05 πραγματοποιείται στον σκοτεινό 12ο οίκο σου όμως και δείχνει πως ίσως δεν υπολόγισες σωστά τις αντοχές σου στη δουλειά ή στην καλοπέραση. Χρειάζεται να βρεις μια ισορροπία, να αντλείς και από τα δύο την απαραίτητη ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνεις να ξεκουράζεις το σώμα και το πνεύμα. Κάτι που μπορεί να γινόταν με ευκολία τον Απρίλιο, μέσα στον Μάη όμως το επίπεδο δυσκολίας ως προς αυτό ανεβαίνει. Ξεκούραση λοιπόν και μακριά από ανθρώπους που απλά σε ξεζουμίζουν ενεργειακά για να νιώσουν εκείνοι καλύτερα, κλέβοντάς σου από την λαμπερή Φωτιά που σε τροφοδοτεί!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ♑

Η Άνοιξη είναι εδώ και πλέον δεν κρύβεται! Το θέμα είναι Αιγόκερε πως τώρα την νιώθεις σε όλο της το μεγαλείο! Ο 5ος σου οίκος παίρνει φωτιά από τον Ήλιο και τον Ερμή (έως τις 21.05), από τον Ουρανό και την Αφροδίτη μετά τις 15 του μήνα. Ο 5ος Ηλιακός σου οίκος αντιστοιχεί στον ερωτικό Ταύρο και κάτω από αυτές τις αστρολογικές συνθήκες και αν λάβουμε υπόψιν μας και τον Άρη ως κερασάκι στην τούρτα μετά τις 16.05 στον οίκο των σχέσεων, η ερωτική και συντροφική σου ζωή είναι έντονη και σίγουρα το επίκεντρο της προσοχής σου για τον μήνα. Απρόοπτα συμβαίνουν, ενδιαφέροντες στιγμές, εντάσεις αλλά και μεγάλη έλξη παρατηρείται γενικότερα. Ναι, η Άνοιξη πλέον είναι εδώ για τα καλά!

Ακόμα και η Νέα Σελήνη του μήνα στις 05.05 επηρεάζει τον 5ο σου οίκο (πολλά πεντάρια, ε;). Εν τω μεταξύ στο ζώδιό σου φιλοξενείς δύο πλανητικά σώματα. Τον Πλούτωνα, και τον κυβερνήτη σου τον Κρόνο – και οι δύο ανάδρομοι! Αυτά όλα με κάνουν να μιλήσω για ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς σου, νέες ιδέες, πολλά παιχνίδια πάθους, ακαταμάχητη έλξη, θετική διάθεση και όρεξη να εκφράσεις την πιο ανέμελη πλευρά σου. Όλα αυτά είναι υπέροχα φυσικά, αλλά χρειάζεται κι εσύ λίγο να προσέξεις μην χαλάσεις κάθε ερωτική διάθεση με την ζήλια και την κτητικότητα που συχνά σε κυριεύουν. Είναι τώρα αυξημένες επίσης. Πάντως, αν θέλεις να πλησιάσεις έναν νέο ερωτικό σύντροφο ή να αναθερμάνεις τις σχέσεις με έναν ήδη υπάρχων, οι μέρες του Μάη είναι ιδανικές!

Οι εντάσεις στην εργασιακή καθημερινότητα είναι ένα μαύρο σύννεφο που πλανάται, αλλά ευτυχώς ακόμα κι αυτές καταλαγιάζουν στο δεύτερο μισό του μήνα. Μέχρι τότε προσπάθησε να μην αγχώνεσαι και να μην δίνεις περισσότερη ενέργεια σε αρνητικά γεγονότα και κακεντρεχείς γλώσσες. Όλα έχουν μια τάση βελτίωσης από μόνα τους, όσο διατηρείς την ψυχραιμία και την ακεραιότητά σου.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒

Ας δώσει κάποιος τέλος πάντων στον Υδροχόο ένα βραβείο! Για όλα αυτά που άντεξε και που ακόμα αντέχει. Δύο οι ανάδρομοι στον 12ο οίκο του πλέον, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας. Μεγάλη κινητικότητα στον Ταύρο, με πολλούς πλανήτες και την Νέα Σελήνη/Πανσέληνο να τετραγωνίζουν τον Ήλιο του. Χρειάστηκε αρκετή υπομονή, και φαίνεται πως αυτή θα τη χρειαστεί ακόμα μέσα στον Μάιο.

Είναι βέβαια γεγονός πως σύνοδο σχηματίζουν με τον κυβερνήτη σου, τον Ουρανό, ο Ερμής (08.05) και η Αφροδίτη (18.05). Αυτά μου δείχνουν την όρεξη που έχεις για ανάληψη πρωτοβουλίας, να κάνεις κάτι να “ξεκολλήσεις”, μια νέα αρχή βάση όσων σε ευχαριστούν. Εντάξει, η αρχή του μήνα των λουλουδιών δεν είναι ιδανικός για να βρεις μια νέα αγάπη, αλλά ευνοεί τους ήδη χρόνια δεσμευμένους Υδροχόους, καθώς φαίνεται πως ο σύντροφος προσφέρει συναισθηματική στήριξη. Όμως μετά τις 21.05, τότε που ο Ήλιος περνά στους Διδύμους, η όλη ενέργεια ελαφραίνει και αισθάνεσαι μια γερή ώθηση στο να διεκδικήσεις κάτι που σε ενθουσιάζει. Και ναι – αυτό μπορεί να φέρει μια νέα γνωριμία. Εγώ ως αστρολόγος όμως οφείλω να σε προειδοποιήσω πως έχει την τάση να είναι περισσότερο κρυφή. Κάτι που αποδεικνύεται μάλλον κουραστικό παρά ερωτικό, μετά από λίγο.

Ο μήνας ευνοεί τα επαγγελματικά, αν και οι διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο που αυτά χρειάζεται να γίνουν, είναι παρούσες. Και μάλιστα μπορούν να πάρουν τεράστιες διαστάσεις, να τσακώνεσαι με συνεργάτες και γενικά να επικρατεί ένα κλίμα άστατο, ανώριμο και γεμάτο εντάσεις. Γι’αυτό δεν είναι καλή εποχή να ξεκινήσεις δουλειές με φίλους. Καλύτερα τώρα να μην μπλέξεις τα δύο αυτά κομμάτια της ζωής σου.

Συνολικά ο Μάιος δεν έχει αρνητικό πρόσημο. Ευκαιρίες παρουσιάζονται και τα οικονομικά σου φαίνεται πως επιτέλους στρώνουν. Είναι πως δεν είναι η ξαφνική άμεση βελτίωση που ήλπιζες όσο καιρό οι πλανητικές ενέργειες σε ταλαιπωρούσαν το τελευταίο διάστημα. Είναι μια ομαλή, ήπια αλλαγή προς κάτι καλύτερο. Αλλά ξέρεις Υδροχόε, πως η στάση σου μπορεί να μετατρέψει μία σημερινή ήττα, σε μία νίκη του αύριο.

 

ΙΧΘΥΕΣ ♓

Έτοιμος για έρωτα; Η Άνοιξη βρίσκεται στα καλύτερά της και η ζωή σου σφύζει από ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, φλερτ, συναναστροφές και μικρές διακοπές! Είναι αλήθεια πως αυτά συμβαίνουν όμως κυρίως μετά τις 16.05, αν και η ενέργεια του “έξω”, τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει σε πλημμυρίζει γενικώς μέσα στον Μάη. Πολύ καλές ημέρες μέσα στον μήνα είναι από τις 4 έως τις 11 περίπου, μιας που φαίνεται πως έχεις αρκετή ενέργεια, θέλεις να κάνεις αρκετά πράγματα. Είσαι δραστήριος, ευχάριστος και γενικά ευτυχισμένος.

Επαγγελματικά ο μήνα έχει ορισμένες καθυστερήσεις και αναποδιές, ενώ εσύ αναζητάς ένα σταθερό εισόδημα. Πάντως, αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τον μισθό, είναι τώρα κατάλληλος μήνας να ξεκινήσεις σιγά σιγά να αναζητάς νέα δουλειά ή να ξεκινήσεις κάτι δικό σου! Είναι γνωστό πως οι Ιχθύες λειτουργούν άριστα ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ειδικά αν διαθέτουν αρκετή Παρορμητική Ποιότητα στον χάρτη τους.

Οι ανάδρομοι Κρόνος και Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε βάζουν να αναθεωρήσεις μεγάλα σχέδια και στόχους που είχες θέσει. Ζητούν μια επανεξέταση με βάση το κατά πόσο είναι υλοποιήσημα και κατά πόσο πλέον σε καλύπτουν. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου, ειδικά τους φίλους. Καθώς βρίσκεσαι σε περίοδο (εδώ και 1-2 χρόνια περίπου) κατά την οποία κάνεις ξεκαθαρίσματα σχετικά με το ποιούς έχεις στο πλευρό σου, τώρα αυτή η ενέργεια βρίσκεται και πάλι αρκετά έντονη και ξεκάθαρα σου δείχνει πως αρκετοί απλώς σε θυμούνται όποτε εκείνοι σε χρειάζονται και όχι επειδή πραγματικά ενδιαφέρονται για εσένα. Και δεν χρειάζεται να τους βοηθάμε πάντα όλους. Συχνά τα “όχι” σε πάνε πιο μακριά από τα “ναι”.

 

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του AstrologyHat δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

 

Αγάπη & Φως,

Φαίδρα

 

Βοήθησε το Αστρολογικό Καπέλο να ανυψώσει τη δόνησή του μοιράζοντας το άρθρο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!