ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις, διάβασε εκτός από το Ζώδιο και τον Ωροσκόπο σου 💙

Για να λαμβάνεις την πρόβλεψη του ζωδίου σου με mail κάθε πρωτομηνιά, κάνε εγγραφή ΕΔΩ ή μέσω της φόρμας στον πάτο της σελίδας.

 

ΚΡΙΟΣ ♈

Ο Αιγόκερως συμβολίζει για εσένα Κριέ όσα δείχνεις προς τα έξω, εκείνα για τα οποία οι άλλοι σε σκέφτονται. Το πως συμπεριφέρεσαι, τις κοινωνικές σου σχέσεις, την καριέρα. Στον Αιγόκερω τώρα βρίσκονται πολλά πλανητικά σώματα, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνήτη σου, του Άρη. Αυτό δείχνει πως πρόκειται για έναν άκρως τυχερό και παραγωγικό μήνα κατά τον οποίον μπορείς να πραγματοποιήσεις αλλαγές, να ξεκινήσεις μια νέα δουλειά, ή μια νέα συνεργασία. Ένας μήνας κατά τον οποίον ξεχωρίζεις και παρατηρείς πρόοδο. Τίποτα δεν είναι στάσιμο μέσα στον Μάρτη. Ακόμα και σε θέματα στα οποία αντιμετώπισες δυσκολίες και καθυστερήσεις μέσα στον Φλεβάρη, τώρα φαίνονται πως ξεκολλάνε, όλα είναι καθαρότερα και πιο εύκολα.

Εάν θέλεις να κλείσεις κάποια οικονομική συμφωνία τώρα είναι κατάλληλη περίοδος, φαίνεται γενικά πως υπάρχει η τάση να κερδίσεις περισσότερα και να βάζεις χρήματα στην άκρη (αν δείξεις και την ανάλογη εγκράτεια στα έξοδα ασφαλώς). Η πλανητική ενέργεια προάγει τον ρεαλισμό, τον προσεκτικό υπολογισμό των κινήσεων και το να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα. Όταν πρόκειται κανείς να απολαύσει, χρειάζεται να ζει στο τώρα. Όταν όμως προγραμματίζει, σκέφτεται μελλοντικά. Μέσα στον Μάρτιο ισορροπείς ανάμεσα στα δύο, κάνοντάς τα εξίσου με μεγάλη επιτυχία.

Υπάρχει μια μελαγχολία μέχρι την Εαρινή Ισημερία στις 20.03. Αναπολείς το παρελθόν, οι μνήμες είναι έντονες, σχεδόν όπως και στο τέλος του Φεβρουαρίου. Τότε όμως (20.03) ο Ήλιος περνά στο ζώδιό σου και αρχίζουν οι απανταχού Κριοί να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους. Η Άνοιξη ξεκινά, ο Ερμής δεν είναι πλέον ανάδρομος και υποδέχεσαι την νέα Σελήνη του μήνα στις 24.03 στο ζώδιό σου. Η νέα Σελήνη φέρνει νέες προοπτικές, νέες γνωριμίες, σύσφιξη των συντροφικών σχέσεων μέσα σε μια περίοδο που το πάθος παραμένει έντονο. Είσαι καλά, οπότε ο έρωτας έρχεται ευκολότερα.

Ένα νέο προσωπικό έτος ετοιμάζεται να ξεκινήσει Κριέ! Εσύ χρειάζεται να κάνεις δύο πράγματα. 1. Να ξέρεις τι θέλεις και 2. Να το διεκδικήσεις.

 

 

ΤΑΥΡΟΣ ♉

Καλά νέα Ταύρε! Ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, έρχεται στο ζώδιό σου στις 05.03 οπότε και υπόσχεται έναν πιο ενδιαφέροντα, αρμονικό αλλά και γεμάτο ευκαιρίες Μάρτη. Δεν λέω πως δεν θα έχει και τις δυσκολίες του ο μήνας, απλώς ότι συνολικά, αφήνει μια ευχάριστη επίγευση.

Τα δύσκολα (για να τα βγάλουμε από την μέση) είναι ο ανάδρομος Ερμής ο οποίος βάζει φρένο σε οικονομικά σχέδια, είσαι κάπως στενά, σαν να περιμένεις να πάρεις χρήματα που δικαιωματικά είναι δικά σου. Εντάξει, ο Ερμής ορθοδρομεί 11.03 – οπότε και πάλι τα έσοδα θα ρέουν ευκολότερα προς τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Η Πανσέληνος στην Παρθένο (09.03) είναι μια καλή ευκαιρία να δεις τι είναι αυτά που θέλεις και να τα διεκδικήσεις. Μπορεί να ξέρεις ότι σου ταιριάζει μια άλλη δουλειά ας πούμε, ή να θέλεις να ταξιδέψεις κάπου πολύ συγκεκριμένα. Σκοπός της Πανσελήνου είναι να ζυγιάσεις όσα θέλεις, και να τα κάνεις πραγματικότητα. Η νέα Σελήνη του μήνα στον Κριό (24.03) μιλά για αποθήκευση ενέργειας. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι πως τώρα κάνεις αρκετά, γνωρίζοντας ότι πολύ σύντομα οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες, σημαίνει πως καλό είναι να θέτεις όρια, να μην υπερβαίνεις τις αντοχές σου, να μην υπερβάλεις στην προσπάθεια που κάνεις. Ειδικά όταν κανείς δεν κοιτάζει… Φέρσου έξυπνα και κατηύθυνε την ενέργειά σου σωστά.

Τέλος μην ξεχάσω να αναφέρω πως είσαι ιδιαίτερα ελκυστικός, έχεις αυτό που λέμε σεξ-απίλ. Καλά, αυτό ισχύει ούτως ή άλλως για εσένα, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αλλά τώρα είναι σαν να μπλέκονται η γλύκα σου με την ικανότητά σου να αποπλανείς. Αυτή την εμφανή σε όλους γοητεία, και τίποτα δεν σε σταματά (συνωμοτικό κλείσιμο ματιού).

 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

Ο Μάρτιος και όχι ένας κούκος, φέρνει την Άνοιξη και μαζί της έρχονται αλλαγές για εσένα Δίδυμε. Εντάξει, ο κυβερνήτης σου είναι ανάδρομος, σε αναστατώνει λίγο τώρα, δεν σε χωράει ο τόπος και έχεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις σχετικά με την επαγγελματική σου κατεύθυνση. Ο Ερμής όμως ορθοδρομεί μετά τις 11.03 οπότε και όλα ξεκαθαρίζουν για το τι είναι καλύτερο να κάνεις.

Η καριέρα και η οικογένεια έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο με την Πανσέληνο στις 09.03 που ζητούν να πάρεις αποφάσεις, να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο, να κάνεις το επόμενο βήμα.

Αλλαγές χρειάζεται επίσης να συμβούν άμεσα και στα οικονομικά σου. Να ξεκαθαρίσεις τι είναι σημαντικό και τι όχι, που να αφιερώσεις τον χρόνο σου.

Μετά είναι το θέμα των σχέσεων. Στις αλλαγές που λέγαμε τονίζεται η ανάγκη για προσωπική ωρίμανση στο πως στέκεσαι εσύ, ως προσωπικότητα μέσα σε αυτές. Με τόσο έντονα ενεργοποιημένο τον 8ο σου οίκο, η ανάγκη για οικειότητα και σχεδόν ταύτιση με τον Άλλον είναι πολύ δυνατή. Όμως, συχνά χρειάζεται κανείς να έχει το θάρρος να δει πως στην πραγματικότητα κανένας (και ειδικά ένας Δίδυμος) δεν “χρειάζεται” οπωσδήποτε κανέναν. Μπορείς να τα καταφέρεις άριστα και μόνος σου Δίδυμε, ένα μάθημα που έχεις ξαναπάρει στο παρελθόν. Δεν ανέχεσαι να σε ελέγχουν οι άλλοι, όμως μήπως τα ίδια σου τα συναισθήματα φτάνουν συχνά να σε κατευθύνουν σε μέρη που δεν θες; Τώρα που και ο Κρόνος θα περάσει στον Υδροχόο (22.03) θα είναι πιο εύκολο να γίνεις κύριος του εαυτού σου και των συναισθημάτων σου. Ουσιαστικά να μην εξαρτάσαι από άλλον γιατί δεν είσαι υποχείριο κανενός.

Είσαι έτοιμος για όλες τις αλλαγές; Η αστρολόγος σου είναι σίγουρη πως είσαι.

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋

Καρκίνε,
βρίσκεσαι σε μια έντονη για τις σχέσεις σου περίοδο, η οποία αν και αυτούς τους μήνες (ήδη από τον Φεβρουάριο) γίνεται αισθητή, θα έχει διάρκεια και τους επόμενους. Όμως τώρα, μέσα στον Μάρτη, φαίνεται πως οι ήδη δεσμευμένοι Καρκίνοι καλούνται να πάρουν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της σχέσης τους. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια πως υπάρχει μια ενέργεια σύσφιξης και γάμου, υπάρχει όμως και μια τάση οι πιο προβληματικές σχέσεις να τελειώσουν. Έχεις πολύ δυνατό ένστικτο, είμαι σίγουρη πως μέσα σου ξέρεις ήδη τι πρόκειται να γίνει. Υπάρχει όμως και μια τρίτη οδός. Αρκετοί Καρκίνοι βρίσκονται σε σχέσεις αλληλεξάρτησης, η οποία το κάνει να φαντάζει αδύνατο το να καταφέρουν κάτι εκτός αυτής. Γι’ αυτό χρειάζεται ανά διαστήματα να έρχεται ένας ισχυρός συνδυασμός ενεργειών (όπως τώρα η σύνοδος Δία – Πλούτωνα) και να μας ταράσσει. Θα πω μόνο το πολύ απλό: αν δεν μπορούν οι Καρκίνοι, τότε δεν μπορεί κανείς. Ή αλλιώς: ένας Καρκίνος είναι πιο ανεξάρτητος και πιο δυναμικός από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Δεν είναι θύμα, ούτε έχει ανάγκη κανέναν. Είναι αυτός που είναι. Παράδειγμα καλοσύνης. Παράδειγμα δύναμης. Καθοδηγητής και εμπνευστής μαζί. Και όχι απλώς μπορεί να τα καταφέρει, αλλά συχνά δρα καλύτερα μόνος του.

Ξέρω πως τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται πως αφορούν μόνο όσους έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά στην πραγματικότητα επηρεάζουν όλους τους τομείς στους οποίους μπορεί να νομίζεις πως εξαρτάσαι από άλλους (βλέπε δουλειά). Οι συντροφικές σχέσεις είναι ένας άμεσος καθρέφτης της προσωπικότητάς μας και άρα μπορούμε να διακρίνουμε ευκολότερα τις καταστάσεις. Πάντως, μέσα στον Μάρτιο υπάρχουν ευκαιρίες για τους αδέσμευτους Καρκίνους να κάνουν νέες γνωριμίες και να σχηματίσουν νέες σχέσεις.

Οικονομικά δεν έχεις κάτι να ανησυχείς – ιδικά όσο ο μήνας προχωρά, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα, αφού υπάρχει η τάση να αυξηθούν τα εισοδήματα από την εργασία. Καλό θα είναι να τακτοποιήσεις οτιδήποτε σχετίζεται με φόρους, χρέη και γενικά χρήματα τα οποία σχετίζονται με το κράτος, πριν ο Κρόνος περάσει στον Υδροχόο στις 22 Μαρτίου. Τέλος, η νέα Σελήνη στις 24.03 στον Κριό είναι σημάδι νέων ευκαιριών και στο επάγγελμα.

Όλη αυτή η ενέργεια της αλλαγής είναι υπέροχη και άκρως ταιριαστή με την Άνοιξη που ξεκινά, όμως συχνά δύσκολα διαχειρίσιμη, όπως κάθε τι καινούργιο. Φυσικά είσαι κάτι παραπάνω από ικανός να ανταπεξέλθεις, όμως αν σκέφτεσαι πως ίσως δυσκολευτείς και τελικά φοβάσαι πως αυτό θα οδηγήσει στο να σαμποτάρεις τις επόμενές σου κινήσεις, θεωρώ πως μια μελέτη διαχείρισης συναισθημάτων είναι ταιριαστή. Έχω αναφερθεί σε άρθρα μου (μπορείς να δεις μια αναφορά και στην νέα Σελήνη 26.02 ΕΔΩ). Αν πιστεύεις κι εσύ πως θα σε βοηθήσει, επικοινώνησε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

ΛΕΩΝ ♌

Υποχρεώσεις, άγχος, δουλειές είναι λέξεις που περιγράφουν τον Μάρτη. Όμως η πολύ δουλειά και οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνεις έχουν την τάση να αποφέρουν ευκαιρίες και κέρδη, απρόσμενες συνεργασίες που θα σε ωφελήσουν. Βλέπεις, η Αφροδίτη που για εσένα είναι κυβερνήτης της καριέρας, ξεκινά να διελαύνει στις 05.03 τον εν λόγω οίκο. Οπότε: α. αν ψάχνεις δουλειά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βρεις μία (ειδικά προς το τέλος του μήνα κιόλας) β. να πάρεις προαγωγή καθώς αναγνωρίζεται ευκολότερα η αξία σου ή γ. να δημιουργήσεις νέες συνεργασίες. Το σίγουρο είναι πως κάτι εξελίσσεται και προχωρά όσο παντρεύεις την παραγωγικότητα με την συναισθηματική σταθερότητα.

Οικονομικά υπάρχει μια δυσκολία λόγω του ανάδρομου Ερμή, φαίνεται σαν να πρέπει ακόμα να μπαλώνεις τρύπες. Η Πανσέληνος στην Παρθένο (09.03) βοηθά να βάλεις ένα πρόγραμμα ώστε να μειωθεί το άγχος (να ξεχρεώσεις για παράδειγμα). Ευτυχώς η οποιαδήποτε οικονομική δυσκολία δεν φαίνεται πως διαρκεί και όσο ο Μάρτης προχωρά προς το τέλος του και ειδικά μετά το πέρας της Εαρινής Ισημερίας (20.03), υπάρχει βελτίωση.

Μεγάλο γεγονός του μήνα είναι πως ο Κρόνος αλλάζει ζώδιο στις 22.03, προχωρά στον Υδροχόο (βρισκόταν στον Αιγόκερω από τον Δεκέμβρη του 2017). Στον Αιγόκερω έφερε στο φως ορισμένα ζητήματα αυτοσυντήρησης, σε ώθησε προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά. Τώρα, στον Υδροχόο θα επηρεάσει τις σχέσεις, απαιτώντας από αυτές να είναι πιο “σοβαρές” αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την λέξη. Ο Κρόνος δεν ανέχεται εύκολα οτιδήποτε εκτός της νόρμας. Έτσι κι εσύ είναι τώρα πιο πιθανό να έχεις ανάγκη από μια σοβαρή σχέση, έναν σύντροφο στον οποίον να ξέρεις πως μπορείς να στηριχτείς. Επίσης, ένας γάμος είναι πιθανότερο να προκύψει τα επόμενα χρόνια.

Ακόμα κι αν ένας γάμος δεν βρίσκεται στα σχέδιά σου, το θέμα είναι θεωρώ το πως δίνεις στον άλλον να καταλάβει την αφοσίωσή σου με μικρές καθημερινές, απλές κινήσεις, πως δεν παίρνεις ως δεδομένο τον χρόνο που αφιερώνει στην σχέση. Και το πως περιμένεις να κάνει και ο Άλλος το ίδιο.

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍

Έχουμε ακόμα λίγες μέρες με τον κυβερνήτη σου ανάδρομο (έως 11.03), κάτι που δημιουργεί προβλήματα, λες πράγματα τα οποία μετανιώνεις, όλα μοιάζουν κάπως… θολά σχετικά με το τι είναι καλύτερο να κάνεις, τι να αποφασίσεις, που να βρίσκεσαι. Και τα προβλήματα στις σχέσεις που φέρνει στην επιφάνεια ο ανάδρομος δεν βοηθάνε να ξεδιαλύνουν την κατάσταση.

Όμως την δικαιολογία του ανάδρομου θα την έχεις μέχρι τις 11.03 μόνο, μετά θα σου μείνει η αστείρευτη φλόγα, αυτή που σε παρακινεί να κάνεις πράγματα, να δοκιμάσεις, να ζήσεις πιο έντονα. Αυτή που σε κάνει να ερωτεύεσαι, να ταξιδεύσεις, να γνωρίζεις κόσμο, να εκφράζεις το ταμπεραμέντο της ψυχής σου. Αυτό ακούγεται υπέροχο και έτσι εύχομαι να είναι Παρθένε. Όμως συχνά, εγκλωβισμένοι μέσα στην καθημερινότητα καθώς μένουμε, είναι εύκολο να αφήσουμε τέτοιες ευκαιρίες να μας προσπεράσουν… Οπότε αν θες την συμβουλή της αστρολόγου σου, ζήσε στο έπακρο. Πάρε ρίσκα, αξιοποίησε κάθε μέρα του Μάρτη!  Ας θυμάσαι πως με τόσο ενέργεια που έχεις τώρα μέσα σου, κάθε στιγμή που δεν κάνεις τίποτα, είναι μια στιγμή που χαραμίστηκε.

Η Πανσέληνος του μήνα στο ζώδιό σου (09.03) δείχνει ακριβώς αυτά και πως – αν είσαι τυχερός, μπορείς να τα μοιραστείς μαζί με έναν άνθρωπο. Η Εαρινή Ισημερία (20.03) είναι μια πάρα πολύ ευνοϊκή μέρα για εσένα Παρθένε! Σοβαρά, μην τυχόν και χάσεις την ευκαιρία Παρασκευάτικα.

Το μεγάλο γεγονός του μήνα είναι βέβαια – για όλους τους υπόλοιπους – πως ο Κρόνος περνά στον Υδροχόο (22.03). Φυσικά θα δημοσιεύσω άρθρο σχετικά με το πως θα μας επηρεάσει, αλλά για εσένα εκκινεί μια περίοδος σκληρής δουλειάς στην εργασία. Αλλά και μια περίοδο κατά την οποία ξεκινάς να προσέχεις την υγεία σου περισσότερο, και κάνεις πράξη την καλύτερη θεραπεία: την πρόληψη. 

 

 

ΖΥΓΟΣ ♎

Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τόσο μπερδεμένα και δύσκολα όσο ήταν πριν από 9-10 χρόνια που είχες ας πούμε τον Κρόνο στο ζώδιό σου. Τώρα πρόκειται για ένα νέο επίπεδο δυσκολίας που έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορείς να αφήσεις πίσω τις αναμνήσεις που σε στοιχειώνουν ή και τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω σου. Ζητά κοινώς από μέρους σου ένα επίπεδο… απάθειας, να μην τα παίρνεις όλα τόσο προσωπικά, ή και τόσο… βαριά. Να λες κάπου – κάπου ένα “ναι, και; τι έγινε;” και να συνεχίζεις χαρούμενος την ζωή σου. Οι άνθρωποι (όπως έγραψε και ο Carlos Ruiz Zafón) τείνουν να περιπλέκουν την ζωή τους, λες και δεν είναι από μόνη της αρκετά πολύπλοκη. Αυτό φαίνεται πως υπάρχει η τάση να κάνεις κι εσύ τώρα.

Με τόσο έντονα συναισθήματα, ο ανάδρομος Ερμής που έχει οπισθοχωρήσει στον Υδροχόο είναι ελάχιστο πρόβλημα. Δεν αποτελεί καν πρόβλημα αν θες την γνώμη μου, περισσότερο βάζει σε καλύτερη προοπτική ορισμένες κινήσεις σου, σχετικά με το πως δηλαδή θα κινηθείς μετά τις 11 Μαρτίου. Η οικογένεια ζητά προσοχή, αξίζει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο. Νιώθεις καλύτερα περνώντας μαζί τους χρόνο. Αν σκέφτεσαι κάποια μετακόμιση, ο Μάρτιος είναι καλός μήνας για αλλαγή κατοικίας ή νέα συγκατοίκηση. Μπορεί να σκέφτεσαι πως έχεις ανάγκη λίγο σταθερότητα, να κοπάσουν οι πολλές οι αλλαγές, αλλά ο Μάρτιος έρχεται με διαθέσεις Άνοιξης. Και πότε καλύτερα για νέα ξεκινήματα;

Η νέα Σελήνη στις 24.03 ας πούμε πραγματοποιείται στον οίκο των σχέσεων, που έχει μια ενέργεια νέων γνωριμιών αλλά και ξεκίνημα εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Ο Κρόνος που περνά 22.03 στον Υδροχόο δείχνει πως ξεκινάς να μην επιθυμείς εφήμερες επαφές και παιχνίδια, αλλά πιο ουσιαστική συντροφικότητα.

Τέλος, υπάρχει μια υπέροχη ενέργεια ανταμοιβής που έρχεται προς το μέρος σου. Ο Μάρτιος έχει δυσκολίες που όμως όσο δεν τις παίρνεις πολύ στα σοβαρά, θα ανακαλύψεις πως έχει επίσης πολύ τύχη, αρκετές ευκαιρίες. Ευκαιρίες να κερδίσεις περισσότερα χρήματα αφού γίνεσαι πιο επικοινωνιακός. Ευκαιρίες να ανασυνταχθείς άμεσα μετά από μια επώδυνη περίοδο θλίψης. Ευκαιρίες να ξεκουραστείς αφού σου προσφέρουν βοήθεια να σε ξεκουράσουν. Όλα υπέροχα, όμως υπάρχει μια παγίδα στην οποία μπορεί να πέσεις, οπότε αξίζει να σκεφτείς: Μήπως ρισκάρεις την ευτυχία σου επειδή δεν είσαι συνηθισμένος να δέχεσαι δώρα;

 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

Ο ανάδρομος Ερμής θα διαρκέσει έως τις 10.03 οπότε μετά ξεκινάνε να ξεδιαλύνονται ζητήματα τα οποία αφορούν τα οικονομικά. Υπήρχε και θα υπάρχει έως τότε ένα μπέρδεμα οτιδήποτε σχετίζεται ειδικά με δάνεια, συντάξεις, ασφάλειες, ζητήματα εφορίας και όλα αυτά τα μισητά. Πάντως, αν περιμένεις χρήματα από κάποια τέτοια πηγή, είναι σίγουρα πιο πιθανό να τα πάρεις κατά το τέλος του μήνα ή ακόμα καλύτερα και τον επόμενο μήνα που η ενέργεια του ανάδρομου θα έχει τελείως ξεθωριάσει. Το σημαντικό είναι πως και συναισθηματικά δεν σε κρατάει περιορισμένο τίποτα πλέον, αισθάνεσαι ολοένα και καλύτερα.

Και ακριβώς λόγω αυτού είναι που θέλω να επιμείνω στο να κάνεις λίγο υπομονή και να αφήσεις το δεύτερο μισό του μήνα να πάρεις κάποια σημαντική απόφαση. Γιατί αυτή η ανάγκη να κάνεις πράγματα, να προχωρήσεις και να αδράξεις τις ευκαιρίες είναι υπέροχη, απλώς ιδανικά θα προτιμούσα να συνοδευόταν από ορθόδρομο Ερμή και από μια έλλειψη παρορμητικότητας.

Το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο (22.03) είναι μια απαιτητική διέλευση που σε σπρώχνει ακόμα περισσότερα στην εσωστρέφεια ακόμα κι αν γύρω σου έχεις πολύ κόσμο. Αναπολείς το παρελθόν, ενδιαφέρεσαι να επουλώσεις τραύματα και γενικά όλα αυτά μου βγάζουν μια ιδανική ευκαιρία να ασχοληθείς με την ψυχολογία ή την φιλοσοφία τα επόμενα χρόνια (ή έστω τους επόμενους μήνες), ακόμα κι αν είναι να διαβάσεις κάποιο βιβλίο ή ακόμα και να παρακολουθήσεις κάποια σχετική διάλεξη. Ευτυχώς έχουμε πλέον την δυνατότητα μέσω internet να ενημερωνόμαστε για όποιο θέμα μας ενδιαφέρει – ας το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο.

Οι σχέσεις βελτιώνονται μέσα στον Μάρτιο, όλα ρέουν πιο αρμονικά, υπάρχει κατανόηση, διάθεση για διάλογο και υποχωρήσεις -απαραίτητο στοιχείο. Το “λάθος” θα ήταν να μπλεχτείς με κάποια παλαιότερή σου σχέση. Ας αξιοποιήσουμε την πλανητική ενέργεια για να εξετάσουμε αντικειμενικά το παρελθόν ή έστω να έρθουμε σε επαφή με παλιούς μας φίλους – όχι να μπλέξουμε ξανά σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες ιστορίες.

Ο Μάρτης είναι ερωτικός και ενθαρρύνει επίσης νέες γνωριμίες, για όσους Σκορπιούς ενδιαφέρονται.

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ ♐

Ο Μάρτιος ευνοεί τα οικονομικά Τοξότη. Αυτό σημαίνει πως είναι κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσεις χρήματα που σου χρωστάνε, να κλείσεις κερδοφόρες για εσένα συμφωνίες (ίσως αυτές μετά τις 11.03) και γενικά να αυξήσεις το εισόδημα. Όλα κάθονται ιδανικά έτσι ώστε να αποτινάξεις οτιδήποτε μίζερο και να αισθανθείς την πολυτέλεια που τόσο σου ταιριάζει.

Η Πανσέληνος του Μάρτη (09.03) είναι ένας ύμνος στην συναισθηματική αυτάρκεια, να νιώσεις καλύτερα οικονομικά αλλά και να ανταλλάξεις συναισθήματα αγάπης και εμπιστοσύνης, γνωρίζοντας πρώτα απ’ όλα πως εσύ δίνεις στον εαυτό σου όλα όσα χρειάζεται. Η Νέα Σελήνη του μήνα στον φιλικό πύρινο Κριό (24.03) δείχνει δημιουργία, καλή διάθεση, νέες γνωριμίες, φλερτ και έρωτα δείχνοντας πως ναι – είναι γεγονός – πλέον έχει μπει η Άνοιξη.

Καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα έχεις την ευκαιρία να λύσεις προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στην σχέση ή με άτομα της οικογένειας ή και ακόμα με συναδέλφους. Γενικά είσαι άνθρωπος που ξέρει πως να λύνει διαφορές, πως να ηρεμεί τα πνεύματα και είναι τώρα ευκαιρία να αναδείξεις αυτό σου το ταλέντο. Ειδικά σε μια περίοδο που οι περισσότεροι εκνευρίζονται και είναι έτοιμοι να αρπαχτούν, εσύ είσαι εδώ, πιστός στο κέντρο σου και στις αξίες σου, γνωρίζοντας πως όλα είναι περαστικά, έτοιμος να προσαρμοστείς άμεσα στις καταστάσεις και να διδάξεις μαθήματα στους γύρω σου.

Τέλος, μέσα στο όλο πλαίσιο της ωριμότητας, μην επιτρέψεις σε εξωτερικούς παράγοντες ή ακόμα και γονείς, να αναμειχθούν με την σχέση ή τον γάμο σου. Μην επιτρέψεις σε τίποτα και σε κανέναν να σου υποδείξει πως “οφείλεις” να ζεις ή τι χρειάζεται να κάνεις. Εσύ αυτό το ξέρεις καλύτερα από τον καθέναν.

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ♑

Αιγόκερε,
βρίσκεσαι σε πολύ καλή περίοδο. Ναι, σίγουρα πάντα υπάρχουν μαύρα σύννεφα να σε ταλαιπωρούν και αν σε ευχαριστεί, θα μπορούσες να επικεντρωθείς σε αυτά. Αλλά αστρολογικά υπάρχουν οι ευκαιρίες, έχεις κάθε δυνατότητα να λάμψεις αυτό το διάστημα.

Εντάξει, ο ανάδρομος Ερμής έφερε (και ακόμα προκαλεί) ορισμένες καθυστερήσεις σε διάφορους τομείς, μεταξύ αυτών και στα οικονομικά. Όμως στις 11.03 επανακτά την ορθή του πορεία και τα υπάρχει σαφής βελτίωση. Υπάρχουν επιπλέον ευκαιρίες για αύξηση του εισοδήματός σου με εκείνη την υπέροχη σύνοδο Αφροδίτης – Ουρανού στην αρχή του μήνα, ειδικά αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ο κυβερνήτης σου, ο Κρόνος, αλλάζει ζώδιο μετά από 2 χρόνια. Φεύγει από το δικό σου και περνά στον Υδροχόο έτσι ώστε να σιγουρευτεί πως θα ξεκινήσεις να βάζεις χρήματα στην άκρη, πως θα είσαι γενικά πιο υπεύθυνος και οργανωμένος στις αποφάσεις που παίρνεις, πως σκέφτεσαι όχι μόνο το τώρα, αλλά και το μέλλον.

Εν τω μεταξύ ο Άρης στο ζώδιό σου ακόμα για ολόκληρο τον Μάρτη σημαίνει πως θέλεις να ζήσεις παθιασμένα, προσελκύεις τον έρωτα, τις εμπειρίες και σφύζεις από ζωή. Εάν αυτό βλέπεις πως δεν συμβαίνει στην πράξη, είναι μάλλον καιρός να αξιοποιήσεις τον Άρη με διάφορους μικρούς τρόπους (π.χ. γυμναστική, επαφή με φίλους, γνωριμίες, φλερτ). Υπάρχει ένα παράδοξο όμως καθώς την ίδια στιγμή κάτι σε κρατάει σπίτι, αναζητάς ξεκούραση και ηρεμία. Όπως υπάρχει κατάλληλη περίοδος να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου, έτσι υπάρχει αντίστοιχα ιδανική στιγμή να προχωρήσεις και να κάνεις πράξη τις ιδέες και τα σχέδιά σου. Τώρα βρίσκεται σε αυτή την δεύτερη περίπτωση. Έτσι, το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να μείνεις κλεισμένος στις σκέψεις και στα όνειρα, ενώ έχεις όλες τις ευκαιρίες να ξεκινήσεις να τα πραγματοποιείς ήδη από σήμερα.

Ο Μάρτιος ευνοεί γενικά τις σχέσεις, τις επανασυνδέσεις και τις συνεργασίες. Καταλαβαίνω πως συχνά μέσα στο τρέξιμο της καθημερινότητας, των υποχρεώσεων και της συνεχούς σκέψης κάπου δεν μένει χρόνος για σχέσεις και επαφές, αλλά σκέψου τι έχει μεγαλύτερη αξία για εσένα. Η δουλειά και οι διαπραγματεύσεις ή οι αρμονικές σχέσεις; Και κυρίως, τι θέλεις να θυμάσαι από τον φετινό Μάρτη μετά από έναν χρόνο;

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒

Ο ανάδρομος Ερμής στους Ιχθύες σε έκανε να χάσεις λίγο την οικονομική ισορροπία. Όπως έγραψε και ο Sir Terry Pratchett “Mόνο στα όνειρά μας είμαστε ελεύθεροι. Τον υπόλοιπο καιρό χρειαζόμαστε μισθούς”.

Απρόβλεπτα έξοδα πάντα εμφανίζονται, αυτό που είναι πιο ανήσυχο είναι όταν ο Ερμής επιστρέφει στο ζώδιό σου μετά τις 05.03 που επηρεάζει κυρίως όσους έχουν γεννηθεί 14-18 Φεβρουαρίου ή έχουν ωροσκόπο στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου. Τότε ο Ερμής φέρνει στην επιφάνεια το υποσυνείδητο, κάτι που αυτόματα αυξάνει τους φόβους, νιώθεις περισσότερο ανήμπορος, θεατής παρά πρωταγωνιστής της ίδιας σου της ζωής. Όλο αυτό φυσικά είναι μια ψευδαίσθηση. Εσύ είσαι ο κύριος του εαυτού σου, οτιδήποτε λιγότερο είναι παιχνίδια του μυαλού σου τα οποία καλύτερα να απορρίψεις.

Είναι γεγονός πως περνάς μια δύσκολη περίοδο (εδώ και λίγα χρόνια – αλλά και το τελευταίο δίμηνο) κατά την οποία έχεις πέσει ψυχολογικά, έχεις ανάγκη από ξεκούραση και ενθάρρυνση. Λοιπόν Υδροχόε, έχω καλά νέα για εσένα! Όλα αυτά ξεκινούν να διαλύονται επιτέλους μετά τις 30 του Μάρτη. Δηλαδή ο επόμενος μήνας έχει την τάση να σε βρει ανανεωμένο, πιο δυνατό, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, έτοιμο για νέα ξεκινήματα! Ο Άρης θα βρεθεί στο ζώδιό σου τότε, ενώ ήδη από τις 22.03 ο Κρόνος δεν θα βρίσκεται πάλι “πίσω από την πλάτη σου”, στον 12ο οίκο. Δεν λέω πως θα είναι ξαφνικά σαν να μπαίνει η Άνοιξη – που θα μπει φυσικά στις 20.03 -αλλά πως τελειώνει μια περίοδος δυσκολιών κατά την οποία σχεδόν αναγκάστηκες να κλειστείς στον εαυτό σου.

Ο Κρόνος θα περάσει στον ζώδιό σου, κάτι που ξέρω πως αρκετοί φοβούνται, αλλά εγώ λέω καλύτερα αν υπάρχει κάτι σκοτεινό να είναι κάπου που μπορείς να το δεις και να το αντιμετωπίσεις, παρά κρυμμένο στις σκιές. Και στην τελική, ο Κρόνος είναι μόνο όσο σκοτεινός όσο η έλλειψη προσπάθειας που έκανες τα προηγούμενα χρόνια. Πάλεψες για εκείνο που ήθελες; Τόλμησες να πάρεις ρίσκα για καλύτερη ποιότητα ζωής; Τότε ο Κρόνος είναι εδώ για να σε ανταμείψει. Enjoy!

 

 

ΙΧΘΥΕΣ ♓

Ακόμα γενέθλιες μέρες για εσένα Ιχθύ και ο ανάδρομος Ερμής ενώ παραμένει ανάδρομος, φεύγει από το ζώδιό σου στις 05 του μήνα. Αυτό σου δίνει μια ευκαιρία να “ανασάνεις” και να ηρεμήσουν οι παρεξηγήσεις στις σχέσεις. Γενικά οι σχέσεις -και δη οι συντροφικές- είναι ένα δύσκολο κομμάτι της περιόδου. Κρυφές συναντήσεις, τάσεις φυγής και ένας φίλος που ξαφνικά γίνεται πιο γοητευτικός ή είναι ιδέα σου;

Γενικά υπάρχει κίνηση στην καθημερινότητα, μισείς την απραγία των ημερών και ευτυχώς είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις. Είσαι πιο παραγωγικός, ειδικά αν έχεις αναλάβει κάποια δημοσίευση, έρευνα ή οτιδήποτε σχετίζεται με πανεπιστήμιο και ανώτερη γνώση, τώρα ευνοείται. Όμως όλοι οι Ιχθύες μπορούν να κερδίσουν κάτι μέσα στον Μάρτιο το οποίο σχετίζεται ουσιαστικά με την έκφραση μιας ιδέας. Είτε αυτή έχει άμεση συσχέτιση με το επάγγελμα, είτε επειδή σε βοηθά να βελτιώσεις τις σχέσεις με συναδέλφους ή ακόμα και το να σκεφτείς κάτι σημαντικό το οποίο τελικά θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοβελτίωση που προσπαθείς να πετύχεις, στο να αισθανθείς ολοκληρωμένος και συναισθηματικά ισορροπημένος. Βρίσκω σπουδαίο το πως μπορείς παρά τις τρικυμίες της ζωής να βρίσκεις κάτι θετικό και να το φωτίζεις, να το ισχυροποιείς ώστε να εξαπλώνεται η αισιοδοξία σε ολόκληρη την ζωή σου. Είναι όπως ακριβώς λένε: Ορισμένοι φοβούνται τα κύματα, ενώ εσύ παίρνεις μια σανίδα και απολαμβάνεις το σερφ.

Πάντως και ταξίδι μπορείς να πας μέσα στον Μάρτιο, και νέες γνωριμίες κάνεις με ευκολία και γενικά να περάσεις υπέροχα. Είναι γεγονός πως η είσοδος του Κρόνου στον 12ο οίκο σου στις 22.03 θα είναι απαιτητική για τα επόμενο χρόνια – δείχνει την επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες και να μην αφήνεις παράλογους φόβους να καθορίζουν την πορεία της ζωής σου. Αλλά αυτά θα τα δούμε και εν καιρώ.

ΥΓ. Τώρα που ο Ήλιος πέρασε στο ζώδιό σου, έφτιαξα βίντεο αφιέρωμα στους Ιχθύες και μπορείς να το δεις ΕΔΩ.

 

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του AstrologyHat δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

 

Αγάπη & Φως,

Φαίδρα

 

Βοήθησε το Αστρολογικό Καπέλο να ανυψώσει τη δόνησή του μοιράζοντας το άρθρο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!